Cum știu dacă autovehiculul meu este afectat?

Toți clienții afectați au primit o scrisoare agreată cu autoritățile în primăvara anului 2016, prin care li se comunică faptul că autovehiculele lor trebuie actualizate. După ce măsurile tehnice pentru un model au fost aprobate și au devenit disponibile, clienții au primit o a doua scrisoare prin care li s-a solicitat să facă o programare la o societate parteneră, la alegerea acestora.

În plus, din luna octombrie 2015, fiecare client din Europa a putut obține informații online sau prin intermediul dealerului sau al partenerului de service, pentru a afla dacă autovehiculul său este afectat. Baza de date conține toate standardele de emisii afectate. Celelalte mărci afectate din cadrul Grupului furnizează de asemenea informații relevante pe website-urile aferente.

Motoarele pe benzină nu sunt afectate de problema NOx deoarece motorul și sistemele de tratare a gazelor de ardere pentru motoarele diesel și cele pe benzină sunt complet diferite.

Niciuna din mașinile ŠKODA înregistrate acum pentru prima dată în Europa nu este afectată de problema NOx.

Autovehiculul meu este afectat. Pot încă să-l folosesc? 

Da. Problema emisiilor are legătură cu caracteristicile emisiilor de oxid de azot (NOx) pe durata condițiilor de testare.

Problema emisiilor NOx nu schimbă faptul că mașina dumneavoastră rămâne sigură și corespunzătoare traficului rutier. Nu există dovezi care să sugereze că autovehiculele afectate cu motor diesel EA189 prezintă vreun risc pentru sănătate sau siguranță ca urmare a problemei emisiilor NOx.

Autovehiculul meu este afectat. Va trebui să plătesc pentru efectuarea reparației?

Nu, nu va trebui să plătiți pentru implementarea măsurilor tehnice. 

ŠKODA va face tot posibilul pentru a minimiza orice inconvenient, inclusiv, dacă este cazul, să vă asigure mobilitatea în timp ce se desfășoară lucrarea. ŠKODA poate efectua lucrarea împreună cu orice altă operațiune de service pe care o aveți programată (cu toate că noi recomandăm să rezervați operațiunea de service imediat ce este posibil când este disponibilă pentru autovehiculul dumneavoastră). De asemenea, veți putea beneficia de efectuarea lucrării la orice Partener de service autorizat de ŠKODA.

Ce fel de măsuri tehnice de remediere se vor efectua?

Pentru majoritatea variantelor de motor afectate, măsura tehnică se referă la o actualizare de software care încorporează cele mai recente constatări din dezvoltarea în curs de desfășurare a procesului de combustie diesel din ultimii ani, prin efectuarea unor modificări, cum ar fi o diagramă de injecție perfecționată. Timpul de lucru efectiv pentru această măsură va fi de aproximativ o jumătate de oră.

Numai pentru motoarele de 1,6 litri este de asemenea necesar să se monteze ceea ce se numește transformator de debit. Timpul necesar pentru implementarea măsurilor tehnice este de mai puțin de o oră.

Ce parametri sunt reglați de software?

Prima măsură specifică ce creează o mai mare libertate de acțiune în reducerea emisiilor NOx este adăugarea unei post-injecții la diagrama de injecție (cunoscută sub denumirea de injecție principală cu splitare). Această post-injecție folosește o parte din combustibilul de la injecția principală, ceea ce înseamnă că nu are un impact negativ asupra consumului de combustibil. Post-injecția are loc la scurt timp după principala injecție, creând cuplul de torsiune și oxidând funinginea creată anterior în timpul combustiei direct în camera de ardere.

În ceea ce privește a doua măsură, perfecționarea tehnologiei diesel ne permite să injectăm combustibil la o presiune mai mare și la o viteză constantă. Presiunea crescută de injecție pulverizează combustibilul mai eficient, ceea ce duce la niveluri mai mici ale funinginii în timpul combustiei inițiale.

Sunt motoarele Diesel EURO 6 afectate de problema testării emisiilor NOx? 

Nu, motoarele noastre Diesel EURO 6 nu sunt afectate de problema emisiilor NOx.

Autovehiculele cu motoare diesel EA288 oferite de Grupul Volkswagen în cadrul Uniunii Europene, certificate în conformitate cu standardele de emisii EURO 6 sau EURO 5 nu necesită înlăturarea sau înlocuirea software-ului. Acest lucru a fost confirmat de către autorități.

Actualizarea poate să provoace daune autovehiculului? 

Nu, actualizarea nu poate provoca niciun fel de daune autovehiculului dumneavoastră.

Trebuie să merg la atelier pentru a se efectua măsura de service la autovehiculul meu afectat (unele firme de avocatură care au depus petiții recomandă să refuzăm acest lucru)? Care sunt consecințele dacă nu fac acest lucru?

Vă rugăm să rețineți că în țările în care autoritățile competente au dispus ca rechemarea să fie obligatorie pentru client, dacă un client refuză să participe la o rechemare ordonată într-o perioadă stabilită, acesta poate fi sancționat de către autoritățile de stat competente, de exemplu, prin oprirea din trafic sau radierea autovehiculelor afectate.

Măsurile tehnice efectuate la rechemare pot fi executate de ateliere independente?

Campania de service se va desfășura fără cheltuieli pentru clienți. Față de aceasta și datorită faptului că Volkswagen AG trebuie să dea socoteală pentru implementarea corespunzătoare a campaniei de service către autoritățile de stat, lucrările necesare vor fi efectuate în rețeaua de service autorizată de ŠKODA, în conformitate cu cerințele legale. Piețele individuale încă examinează și alte soluții, de exemplu cooperarea cu alți parteneri sau "soluții mobile" pentru clienții mari sau cei cu flote de autovehicule, de exemplu.

Ce trebuie să facă un client la achiziționarea unui autovehicul la mâna a doua care nu a fost încă actualizat cu acest software?

Vă rugăm să contactați Partenerul dumneavoastră de Service ŠKODA.

Cum vor fi contactați în primă instanță clienții cu autovehicule afectate?

Vă rugăm să contactați Partenerul dumneavoastră de Service ŠKODA.

Sunt proprietarul unui autovehicul afectat și am reședința în UE27. Aleg să nu iau parte la măsura de implementare a acestui software. Mi se permite să conduc în continuare autovehiculul în Germania (de exemplu în vacanță)?

Da.

Acest website folosește cookie-uri pentru a ne ajuta să vă oferim cea mai buna experiență când ne vizitați website-ul.
Acceptă&Continuă