Ce reprezintă Măsura de consolidare a încrederii ŠKODA?

Prin această Măsură de consolidare a încrederii, ŠKODA își informează clienții că va lua în considerare toate reclamațiile despre care s-a stabilit că au apărut ca urmare a implementării măsurilor tehnice pe autovehicule cu motoare diesel tip EA189, și care se referă la anumite componente ale motorului și ale sistemului de tratare a emisiilor. Măsura de consolidare a încrederii se aplică pe o perioadă de 24 luni calculata din momentul în care la autovehiculului i s-au aplicat măsurile tehnice și numai la acele autovehicule care, la data implementării Măsurii de consolidare a încrederii, au un kilometrajul mai mic de 250.000 km (oricare dintre evenimente survine mai întâi).

ŠKODA a afirmat întotdeauna că implementarea măsurilor tehnice nu are niciun impact negativ asupra valorilor legate de consumul de combustibil, a celor legate de emisiile de CO2, precum si asupra puterii, cuplului, emisiilor de zgomot sau durabilității motorului și componentelor acestuia. Toate valorile relevante pentru omologarea de tip a autovehiculului vor rămâne valabile. Autoritățile de reglementare au confirmat în mod expres faptul că cerințele legale sunt îndeplinite. Confirmarea se aplică de asemenea și cerințelor de durabilitate pentru sistemele de control al emisiilor. Măsurile de consolidare a încrederii nu afectează în niciun fel această poziție.

Prin Măsura de consolidare a încrederii, ŠKODA transmite un semnal clar că actualizarea nu are efecte negative asupra durabilității autovehiculului. Această măsură are ca scop consolidarea încrederii clienților în măsurile tehnice și încurajarea clienților în a permite actualizarea autovehiculelor deținute.

Clienții vor primi in curând informații detaliate cu privire la condițiile și domeniul de aplicare al Măsurii de consolidare a încrederii de la toți dealerii și atelierele autorizate pentru marca autovehiculului respectiv.

Ce mărci oferă Măsura de consolidare a încrederii și care sunt modelele implicate?

Măsura de consolidare a încrederii se aplică tuturor modelelor Volkswagen, Audi, Seat, Skoda și Volkswagen Autovehicule Comerciale, cu motoare diesel tip EA189 la care au fost implementate măsurile tehnice.

Ce clienți beneficiază de Măsura de consolidare a încrederii?

Măsura de consolidare a încrederii va fi oferită tuturor clienților ŠKODA care dețin autovehicule echipate cu motoare diesel tip EA189 și care au fost actualizate ca parte a măsurii de service 23R6, în contextul chestiunii emisiilor diesel. Se aplică numai pentru autovehiculele care, la data implementării Măsurii de consolidare a încrederii, au un kilometrajul mai mic de 250.000 km. Pentru eligibilitate, clienții trebuie să prezinte dovada realizării tuturor lucrărilor de service și întreținere recomandate de producător (de ex. se aplică autovehiculelor cu istoric de service complet).

Măsura de consolidare a încrederii se extinde de asemenea și pentru toți clienții cu autovehicule eligibile la care au fost implementate deja măsurile tehnice, de la data implementării (numai dacă toate celelalte condiții pentru Măsura de consolidare a încrederii sunt îndeplinite).

Măsura de consolidare a încrederii este legată de numărul de identificare a autovehiculului și se extinde și la noul proprietar, dacă autovehiculul este vândut în perioada de 24 de luni acoperită de criteriile de aplicare. Măsura de consolidare a încrederii se aplică în toată lumea, exceptând Statele Unite, Canada și Coreea de Sud, care se supun unor reglementări diferite.

Ce componente sunt acoperite de Măsura de consolidare a încrederii?

Măsura de consolidare a încrederii acoperă un total de 11 componente din sistemul de recirculare a gazelor arse, sistemul de injecție de combustibil și sistemul de post-tratare a emisiilor: sonda lambda, senzorul de temperatură, supapa de comutare EGR, supapa de recirculare a gazelor arse, senzorul de presiune diferențială pentru recircularea gazelor arse, injectorul, pompa de înaltă presiune, rampa de combustibil, supapa de control al presiunii, senzorul de presiune, conductele de înaltă presiune.

Măsura de consolidare a încrederii nu influențează în niciun fel poziția ŠKODA conform căreia măsurile tehnice nu au niciun impact negativ asupra durabilității motorului și a componentelor acestuia. Autoritățile de reglementare au confirmat faptul că măsurile tehnice respectă toate cerințele legale și nu au niciun impact negativ asupra valorilor legate de consumul de combustibil, a celor legate de emisiile de CO2, precum si asupra puterii, cuplului sau emisiilor de zgomot ale motorului.

Care sunt condițiile pentru Măsura de consolidare a încrederii?

În plus față de condițiile evidențiate mai sus:

a.    Măsura de consolidare a încrederii

·         poate fi efectuată, evaluată și utilizată numai de un dealer autorizat,

·         se aplică numai reclamațiilor legate de materialele utilizate și lucrările executate pentru următoarele componente ale EGR, sistemul de injecție de combustibil și sistemul de post-tratare a emisiilor: sonda lambda, senzorul de temperatură, supapa de comutare EGR, supapa EGR, senzorul de presiune diferențială pentru EGR, injectorul, pompa de înaltă presiune, rampa de combustibil, supapa de control al presiunii, senzorul de presiune, conductele de înaltă presiune,

·         nu acoperă autovehiculele de înlocuire, cheltuielile mărunte, deteriorările etc.

b.    numai dacă

·         autovehiculul EA 189 afectat a participat la acțiunea de service 23R6

·         autovehiculul a beneficiat în mod corect de toate lucrările de service conform planului de service, de actualizările și rechemările în service solicitate de ŠKODA

c.     și cu condiția ca niciuna din situațiile enumerate mai jos să nu fie aplicabilă:

·         cazuri de uzură naturală, de exemplu afectarea autovehiculului de uzura normală,

·         proprietarul sau un partener de service sau dealer neautorizat a efectuat la autovehicul lucrări neconforme de reparații, service sau îngrijire (de ex. prin utilizarea de piese neoriginale etc.),

·         nu au fost respectate instrucțiunile de utilizare, tratare și îngrijire a autovehiculului, cum ar fi cele specificate în manualul de utilizare,

·         autovehiculul a fost avariat prin acțiunea unor terțe părți sau de condiții externe, de exemplu accident, furtună/viscol, inundații etc. care au cauzat problema care face obiectul reclamației,

·         orice reclamație privind filtrul de particule cauzată de încărcarea acestuia cu cenușă,

·         au fost integrate piese în autovehicul sau autovehiculul a fost modificat în mod neautorizat de ex. prin optimizare (de cipuri),

·         autovehiculul a fost exploatat în mod impropriu, de ex. în curse de mașini sau a fost suprasolicitat,

·         proprietarul autovehiculului nu a transmis revendicarea într-o perioadă rezonabilă de timp,

·         proprietarul autovehiculului nu a oferit ŠKODA posibilitatea să se ocupe de aceasta chestiune într-o perioadă rezonabilă de timp.

Măsura de Consolidare a Încrederii se aplică de asemenea dacă autovehiculul meu a participat deja la măsura tehnică?

Da. După cum se specifică mai sus, Măsura de consolidare a încrederii se extinde de asemenea și pentru toți clienții cu autovehicule eligibile la care au fost implementate deja măsurile tehnice, de la data implementării (numai dacă toate celelalte condiții pentru Măsura de consolidare a încrederii sunt îndeplinite).

Dacă un client a suportat deja cheltuielile pentru lucrările relevante efectuate asupra autovehiculului, despre care s-a stabilit că au apărut ca urmare a implementării măsurii tehnice, ŠKODA va avea plăcerea de a investiga pentru dumneavoastră dacă acele cheltuieli vor fi acoperite de ŠKODA. Orice cerere pentru acoperirea unor astfel de cheltuieli trebuie să fie făcută la un partener de service autorizat de ŠKODA în aceeași țară în care s-au executat lucrările, înainte de 31 decembrie 2017.

Care sunt drepturile consumatorilor în conformitate cu Măsura de consolidare a încrederii (TBM)?

Prin această Măsură de consolidare a încrederii, Volkswagen își informează clienții că va lua în considerare toate reclamațiile despre care s-a stabilit că au apărut ca urmare a implementării măsurilor tehnice pe autovehicule cu motoare diesel tip EA189, și care se referă la anumite componente ale motorului și ale sistemului de tratare a emisiilor.

Măsura de consolidare a încrederii acoperă un total de 11 componente din sistemul de recirculare a gazelor arse, sistemul de injecție de combustibil și sistemul de post-tratare a emisiilor: sonda lambda, senzorul de temperatură, supapa de comutare EGR, supapa de recirculare a gazelor arse (EGR), senzorul de presiune diferențială pentru recircularea gazelor arse (EGR), injectorul, pompa de înaltă presiune, rampa de combustibil, supapa de control al presiunii, senzorul de presiune, conductele de înaltă presiune.

Măsura de consolidare a încrederii se aplică pe o perioadă de 24 luni calculata din momentul în care la autovehiculului i s-au aplicat măsurile tehnice și numai la acele autovehicule care, la data implementării Măsurii de consolidare a încrederii, au un kilometrajul mai mic de 250.000 kilometri (oricare dintre evenimente survine mai întâi).

Măsura se extinde de asemenea și pentru toți clienții cu autovehicule eligibile care au fost deja actualizate.

Măsura de consolidare a încrederii nu influențează în niciun fel poziția Volkswagen conform căreia măsurile tehnice nu au niciun impact negativ asupra durabilității motorului și a sistemului de post-tratare a emisiilor. Autoritățile de reglementare au confirmat faptul că măsurile tehnice respectă toate cerințele legale și nu au niciun impact negativ asupra valorilor legate de consumul de combustibil, a celor legate de emisiile de CO2, precum si asupra puterii, cuplului maxim de torsiune sau emisiilor de zgomot ale motorului. Prin Măsura de consolidare a încrederii, Volkswagen transmite un semnal clar că actualizarea nu are efecte negative asupra durabilității autovehiculului. Această măsură are ca scop consolidarea încrederii clienților în măsurile tehnice și încurajarea clienților în a permite actualizarea autovehiculelor deținute.

Sunt disponibile informații detaliate cu privire la clauzele și condițiile Măsurii de consolidare a încrederii de la toți dealerii și atelierele autorizate pentru marca autovehiculului respectiv, precum și online.

Desigur, toți clienții pot contacta de asemenea departamentul responsabil de servicii pentru clienți prin poștă, e-mail sau telefonic.

Acest website folosește cookie-uri pentru a ne ajuta să vă oferim cea mai buna experiență când ne vizitați website-ul.
Acceptă&Continuă