Finala Tour de France: ŠKODA KODIAQ trece prima linia de finiş

25.07.2016

›  SUV-ul ŠKODA a condus plutonul în finala de pe Champs-Élysées

›  Stephen Roche, cel care a câştigat Tour-ul în anul 1987, a fost la volanul SUV-ului ŠKODA KODIAQ

›  Stephen Roche: "ŠKODA face o treabă excelentă la Tour de France"

Mladá Boleslav/Paris, 25 iulie 2016 - ŠKODA KODIAQ a făcut impresie puternică la finala Tour de France: noul SUV al mărcii a condus plutonul peste linia de finiş. Stephen Roche, cel care a câştigat Tour-ul în anul 1987, a fost captivat de performanţele dinamice ale maşinii.

În etapa finală a Tour de France, ŠKODA KODIAQ a trecut prima linia de finiş. Conform lui Stephen Roche, care a câştigat Tour-ul în 1987, SUV-ul s-a descurcat excelent pe bulevardul Champs-Élysées, acoperit cu piatră cubică. "ŠKODA KODIAQ oferă foarte mult spaţiu la interior", a spus Roche, care a condus noul SUV. "Este foarte plăcut să conduci această maşină, care răspunde cu o excelentă precizie la toate comenzile. Mi-a făcut o reală plăcere să conduc ŠKODA KODIAQ la debutul său în cadrul Tour-ului", a mai declarat irlandezul, care a preluat rolul de ambasador al producătorului auto ceh.

Fiind partenerul auto al Tour-ului, ŠKODA a pus la dispoziţie circa 250 de autovehicule pentru organizare. Unul dintre aceste autovehicule a fost aşa-numitul Red Car, o ŠKODA SUPERB având culoarea exterioară Roşu Corrida. Acesta a fost automobilul care a deschis drumul pe parcursul a 21 de etape.  Cu un design similar, cu camuflaj roşu-gri-negru, ŠKODA KODIAQ a condus plutonul de ciclişti în ultima etapă, cea de-a 21-a, cu finişul în Paris.

Stephen Roche în cadrul unui interviu: "Paris reprezintă o experienţă impresionantă"

Domnule Roche, aţi avut deja experienţa finalei Tour de France de la Paris, în mai multe ocazii - aveţi încă emoţii când treceţi pe Champs-Élysées?

Stephen Roche: Da. Şi nu cred că asta se va schimba vreodată. Acest minunat oraş, toţi spectatorii, strigătele de încurajare - este o experienţă impresionantă. Îmi readuce amintirile din 1987. În ciclism nu există nimic peste finala Tour de France din Paris. Aici, la finiş, se evaporă toată munca grea depusă în ultimele trei săptămâni. Eşti doar fericit să te afli aici.

Anul acesta aţi condus o maşină foarte specială în ultima etapă. Ce impresie v-a făcut?
Stephen Roche: Pe parcursul întregului Tour, 'Red Car'-ul,
o ŠKODA SUPERB, a condus plutonul. Este o maşină excelentă - spaţioasă, confortabilă şi uşor de condus. Dar pentru mine, surpriza acestui an a fost noul SUV ŠKODA: KODIAQ. Este primul SUV din toate timpurile care a primit acceptul A.S.O. să conducă finala de la Paris. Este o onoare specială, pentru această maşină minunată. ŠKODA KODIAQ oferă foarte mult spaţiu la interior, este foarte plăcut să conduci această maşină, care răspunde cu foarte mare precizie la toate comenzile. Mi-a făcut mare plăcere să o conduc.


În calitate de ambasador ŠKODA, cum aţi perceput experienţa Tour-ului din acest an?
Stephen Roche:
În câteva etape am mers cu ŠKODA SUPERB. De asemenea am găzduit câteva evenimente, la care am mers cu bicicleta împreună cu invitaţii şi ne-am uitat împreună la Tour.

Ce impresie v-a făcut ŠKODA în calitate de sponsor al Tour de France?
Stephen Roche:
ŠKODA a impresionat cu profesionalismul său desăvârşit. Echipa ŠKODA este compusă din sute de persoane şi totuşi a ştiut de fiecare dată ce are de făcut. Toţi îşi fac treaba excelent. Poţi practic să simţi legătura apropiată între ciclism şi marcă, din entuziasmul acestor oameni. Aş dori şi să felicit de asemenea şoferii. Este extrem de dificil să oferi suport cicliştilor în pluton, fără a-i deranja.

Stephen Roche - profilul pe scurt
Este o legendă vie: în 1987, Stephen Roch a devenit primul, şi până în prezent unicul, irlandez care a câştigat Tour de France. La finalul unui Tour incitant, în cadrul căruia Tricoul Galben şi-a schimbat de 9 ori deţinătorul, el a trecut linia de finiş, conducând cu 40 de secunde. Nu l-a depăşit pe cel de pe locul doi, pe spaniolul Pedro Delgado, decât la ultimul contratimp. În acelaşi an, Roche a câştigat şi Giro d'Italia şi Campionatele Mondiale de Şosea UCI. În afară de el, doar Eddy Merckx a mai reuşit vreodată această victorie triplă.

Noua ŠKODA KODIAQ

ŠKODA KODIAQ marchează începutul ofensivei SUV globale a mărcii ceheşti. Întruchipează toate calităţile ŠKODA - un design distinctiv, cu un caracter puternic, un interior extrem de spaţios, oferind un nivel ridicat de funcţionalitate şi numeroase soluţii Simply Clever.

SUV-ul cu o lungime de 4,7 metri oferă cea mai mare capacitate a portbagajului din segmentul său, alături de calităţi polivalente excelente şi un al treilea rând de scaune opţional. Dotările numeroase de conectivitate, sistemele moderne de asistenţă a şoferului, precum şi sistemele de infotainment avansate sunt doar câteva dintre numeroasele caracteristici atractive ale noii ŠKODA KODIAQ.

SUV-ul producătorului auto ceh îşi va sărbători premiera mondială în 1 septembrie 2016 la Berlin. La finele lunii septembrie a acestui an, ŠKODA KODIAQ va mai vizita încă o dată Parisul - în calitate de oaspete al Salonului Auto care se va desfăşura în capitala franceză. Lansarea pe piaţă va avea loc la începutul anului 2017.

Denumirea KODIAQ provine de la ursul Kodiak, care trăieşte pe insula cu acelaşi nume, din faţa coastei sudice a Alaskăi. Talia mare, forţa, orientarea spre familie şi abilităţile de a face faţă provocărilor naturii - acestea sunt calităţile împărtăşite de urs şi de SUV-ul ŠKODA. 

Acest website folosește cookie-uri pentru a ne ajuta să vă oferim cea mai buna experiență când ne vizitați website-ul.
Acceptă&Continuă