1.       Motive și beneficii ale mersului pe bicicletă iarna

Înainte să începem cum să o facem în siguranță, merită să ne reamintim virtutea ciclismului de iarnă (dincolo de faptul că înseamnă mai mult timp cu bicicleta iubită!). Dacă sunteți preocupat de minimizarea impactului asupra mediului, ciclismul pe tot parcursul iernii poate fi cu siguranță un pas important în misiunea dvs. de a trăi mai ușor și, în cele din urmă, de a face un pic mai mult bine de planeta noastră. De asemenea, vă va menține în formă pe parcursul lunilor mai reci, astfel încât nu vor exista prea multe obstacole care să vă împiedice să vă întoarceți în formă maximă în primăvară.

În cele din urmă, pentru unii oameni, mersul pe bicicletă în timpul iernii este de fapt mai convenabil, deoarece puteți evita zăpada de pe mașină, deci puteți pur și simplu să urcați pe bicicletă și să mergeți!

 

2.       Cum să alegi bicicleta potrivită pentru călătoria de iarnă

Mai ales dacă locuiți undeva cu ninsoare obișnuită, cel mai rău dușman al bicicletei care vine iarna nu este neapărat vremea - este sarea pe care o pun pe drumuri.

Doar nu se poate evita faptul că sarea va mânca bicicleta, așa că rețineți acest lucru atunci când decideți ce ați dori să cumpărați. Folosește ceva confortabil și funcțional, dar de care nu vei fi prea trist să te desparti când va veni ziua.

 

3.       Câteva alte aspecte utile:

Roțile din aluminiu - deși nu merită să cumpărați roți noi, dacă aveți opțiunea - mergeți cu aluminiu. Nu vor rugini și vor ajunge să te reziste mult mai mult.

Pedale plate - trebuie să puteți să vă ridicați rapid picioarele la pământ atunci când călătoriți în condiții de iarnă, așa că pedalele plate vă vor fi de ajutor

Aripi -  Evenimentele sunt imprevizibile, așadar, dacă nu doriți să ajungeți cu corpul ud, puneți aripi pe bicicletă pentru călătoria de iarnă.

Lumini, lumini și mai multe lumini!

Dacă aveți de gând să călătoriți pe măsură ce zilele încep să se scurteze, este absolut necesar să aveți lumini de bicicletă fiabile pentru a vă ajuta să vă deplasați în siguranță. Ele îi ajută pe ceilalți să te vadă și, prin urmare, te mențin în siguranță. Nu sunt atât de mulți bicicliști pe drum când scade temperatura și asta înseamnă că șoferii sunt, în general, mai puțin conștienți de însoțitorii lor cu două roți.

Un alt lucru de reținut este că bateria din aceste lumini funcționează mai mult atunci când este frig afară și, prin urmare, nu durează atât de mult. Asigurați-vă că încărcați! Luminile USB sunt o modalitate bună de a vă asigura că vă puteți încărca cu ușurință luminile pe tot parcursul zilei.

Îmbracă-te călduros, dar nu exagera

Este ușor să te îngrozești de prognoză și să simți nevoia să te îmbraci ca și cum ai ieși într-o expediție arctică înainte de a-ți aborda drumul de dimineață. Amintiți-vă că totuși veți pedala și veți exercita multă energie. Primul minut sau două vor fi reci, dar corpul tău se va încălzi în curând și nu vrei să fii prins într-un pachet transpirat. Temperaturile pot fluctua foarte mult pe parcursul zilei, așa că acordați-vă opțiuni.

Ai grijă de mâini și picioare

Asigurați-vă că aveți pantofi și mănuși sau mănuși atât confortabile, cât și rezistente la apă / vânt. Dacă aveți deja mănuși bune pentru activități în aer liber, cum ar fi schiul, probabil că le puteți folosi și în timpul iernii. Doar asigurați-vă că puteți acționa în siguranță frânele și că aveți o cantitate rezonabilă de dexteritate.

Anvelopele

Anvelopele cu crampoane sunt, de asemenea, o idee bună dacă vă confruntați cu condiții de gheață și ninsoare în mod regulat. Un alt sfat bun pentru anvelope dacă vă reduceți presiunea aerului la capătul inferior al nivelului psi recomandat, o anvelopă ceva mai moale vă va oferi mai multă tracțiune și vă va face mai puțin probabil să alunecați.

Întreținerea bicicletelor pe timp de iarnă

În cele din urmă, este important să știți că bicicleta dvs. va avea nevoie de un pic mai multă grijă în timpul iernii pentru a continua să performeze la maximum. Este în regulă să lăsați o bicicletă afară toată iarna și unii chiar consideră acest lucru preferabil. Vă permite să evitați ciclul de topire și uscare, care produce apă și astfel activează efectele problematice ale sării.

Indiferent dacă o lăsați afară sau înăuntru, scuturați întotdeauna excesul de zăpadă când ajungeți acasă și verificați frânele înainte de a ieși (acestea pot îngheța). Curățați și  lanțul de câteva ori pe parcursul sezonului pentru a evita rugina.

Acest lucru ar trebui să vă mențină cu bicicleta fericit până când sosesc acele zile dulci de primăvară.

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală