Nu subestimați provocarile specifice drumului!

Poate nu chiar acum, dar orașele și drumurile sunt de obicei pline de viață și culoare - și, de asemenea, cu o armată de distrageri. Anunțuri inteligente, ecrane LCD strălucitoare la stațiile de circulație, standuri de mâncare de stradă, muzicieni care circulă, tramvaie, mașini, câini pe lesă ... am putea continua. Acest amestec întâmplător nu este cu adevărat prieten cu lipsa de atenție. Fiți în alertă maximă atunci când intrați în rețele rutiere aglomerate, deoarece ceva vă va intersecta inevitabil sau vă va atrage interesul și cel mai bine este să fiți gata să vă îndreptați sau să frânați.

 

Atât în peisajul urban, cât și în afara drumului, câteva zone cu risc ridicat pot funcționa ca puncte de cădere și accidente. Linii de tramvai sau tren sunt un exemplu excelent. Mergând peste ele s-ar putea să vă dezechilibrați sau roata din față s-ar putea bloca într-una. Alte astfel de locuri sunt poduri, intersecții aglomerate sau spații care înconjoară marile centre comerciale. Toate acestea au de-a face cu segmentarea suprafeței și cu o multitudine de obstacole - limitatoare de viteză, separatoare de beton, bariere și așa mai departe - deci trebuie să fiți extrem de vigilenți. Mai mult, unul dintre locurile în care nu ar trebui să vă regăsiți niciodată, chiar și atunci când vă grăbiți, este în partea laterală a unui camion. Din poziția lor ridicată, șoferii de camioane au prea multe puncte oarbe pentru a fi siguri că vor observa întotdeauna un biciclist care trece și vor oferi suficient spațiu, ceea ce, la rândul său, determină ciclistul să lovească bordura sau gardul și să se prăbușească. Această situație provoacă adesea accidente fatale.

Feriți-vă de portierele mașinilor!

Feriți-vă când mergeți cu bicicleta de mașinile parcate într-o linie paralelă cu drumul - ușa lor se poate deschide brusc și vă poate bloca cu ușurință calea. Fie vă veți opri la timp și veți schimba câteva "plăceri" cu pasagerul care iese, fie vă veți izbi de ușa respectivă. Niciuna dintre aceste opțiuni nu este ideală. Unele mașini, cum ar fi Škoda Octavia, dispun de o gamă de sisteme de asistență la conducere care acționează ca un set de ochi atotcuprinzători pentru a proteja șoferul și alți participanți la trafic, cum ar fi Blind Spot Detect. Când o mașină, un biciclist sau un obiect se apropie din spate, sistemul clipește, un simbol LED în oglindă pentru a vă informa. Totuși, este mai bine să nu presupunem că mașina pe care urmează să o parcurgeți are această caracteristică sau că șoferul știe că veniți.

 

 

"Cârlige dreapta"

Să clarificăm că aceasta este o situație în care sarcina atenției revine potențialului șofer, dar am vrut să o includem oricum, deoarece pare a fi o problemă larg răspândită și mulți dintre cititorii noștri sunt, de asemenea, șoferi. Un "cârlig din dreapta" arată astfel: ciclistul, mergând pe o pistă pentru biciclete sau pe marginea drumului, este depășit din partea stângă de o mașină care intenționează să facă un viraj la dreapta. Inevitabil, mașina traversează calea bicicletei. Fie ciclistul are suficient timp să acționeze frânele, fie mașina se întoarce prea brusc și îl blochează pe ciclist într-un "cârlig drept", iar individul ajunge în partea mașinii. Bicicliști, atenție la această manevră periculoasă și șoferi, atenție la bicicliști atunci când porniți intersecțiile!

 

Nu lăsați telefonul să vă distragă atenția!

Există o îngrijorare din ce în ce mai mare că toți, într-un fel sau altul, suntem într-o anumită măsură dependenți de conturile și persoanele noastre de pe rețelele sociale. Fiți conștienți de obiceiurile voastre și nu va puneți în pericol din cauza lor. Poate nu faceți acel selfie sau videoclip atunci când mergeți pe un drum aglomerat pentru a încărca mai târziu în Poveștile dumneavoastră, răspunsul la acel comentariu ridicol poate aștepta până când nu așteptați la intersecție. Același lucru este valabil și pentru apeluri. Folosim tehnologia hands-free în mașinile noastre, de ce nu o aplicăm și la ciclism? Studiile sugerează că utilizarea Bluetooth atunci când conduceți reduce semnificativ riscul de accident. În plus, legarea smartphone-ului de ghidon este o modalitate excelentă de a utiliza navigarea, dar vă poate face mai predispus la distragerea atenției prin primirea de mesaje și alte alerte. Fiți sinceri cu privire la rolul pe care îl joacă un smartphone în viața dumneavoastră și eliminați orice posibilă. Distragere.

 

Evitați imprevizibilul!

Acesta este MARE, în opinia noastră. Indiferent dacă este pe bicicletă sau într-o mașină, într-o călătorie obișnuită sau în grabă, purtând cască sau nu, să fiți întotdeauna cât se poate de previzibili. Nu faceți mișcări bruște, mișcări sau schimbări de direcție, nu vă îndreptați sau faceți un zigzag și semnalizați întotdeauna clar intențiile dumneavoastră către ceilalți participanți la trafic atunci când este posibil și sigur. S-ar putea să aveți cele mai bune intenții pe drum, dar atenția și atenția domină suprem.

 

Fiți vizibili!

Negrul este noul roșu și ne plac tuturor costumele elegante și întunecate pentru ciclism. Dar luminile corespunzătoare din față și din spate, elementele reflectorizante sau culorile strălucitoare vă vor duce departe în ceea ce privește siguranța. Atenția este o stradă cu două sensuri - nu vă puteți aștepta ca alții să vă acorde atenție dacă ați omis partea în care le acordați atenție. Mai exact, dacă vă îmbrăcați pentru a impresiona fără a lua în considerare dacă alți participanți la trafic ar putea să vă vadă în siguranță, să interacționeze cu dumneavoastră și să vă evite atunci când este necesar, atunci faceți greșit.

 

Totuși, dacă vă comportați în mod neregulat, s-ar putea să nu fie doar pentru că nu sunteți nepregătiți sau nu știți. S-ar putea să fiți pur și simplu surprins de o situație nouă sau de un echipament pe care nu l-ați încercat corect. Purtarea bunurilor pe bicicletă a devenit din ce în ce mai populară, iar oamenii folosesc pe scară largă biciclete de marfă, genți sau ghioane pentru a face exact acest lucru. Învățarea modului de manipulare a încărcăturilor pe bicicletă durează ceva timp, deoarece centrul de greutate al bicicletei se va schimba, chiar și atunci când purtați doar un rucsac, iar bicicleta se va comporta diferit. Încercați-l undeva în siguranță prima dată.

 

Atenție atunci când pedalați pe trotuar!

Știm că este tentant să mergi pe trotuar la ora de vârf. Poate părea destul de gol uneori, cu doar câțiva pietoni aparent previzibili. Dar nu poți ghici niciodată schimbarea de direcție sau mișcările cuiva în avans - și nenorocirea se naște. În astfel de cazuri, mașinile Škoda sunt echipate cu ceva numit frână de urgență, care vă avertizează atunci când sunteți în curs de coliziune și poate chiar frâna în mod autonom atunci când situația pare critică. Dar pe bicicletă, controlul vă aparține in totalitate și este întotdeauna și este întotdeauna mai bine să evitați.

În timp ce șoferii se pot baza pe sistemele de asistență la conducere care se îmbunătățesc constant, bicicliștii trebuie să aibă încredere în ochii, judecata și reacțiile lor.

 

Mult spor și atenție la pedalat!

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală