O oră de ciclism față de o oră de înot: Cu care vei consuma mai multe calorii?

Câte calorii vei arde depinde întotdeauna de intensitate și de greutatea ta corporală.

Pentru o persoană de 70 kg, așa ar arăta caloriile arse în timpul a 60 de minute de activitate:

Ciclism ușor 16-19 km / h arde 422 kcal

Ciclism moderat 19-21 km / h arde 563 kcal

Înotul recreativ arde 446 kcal

Ture de înot moderate 744 kcal

Ture de înot intense 818 kcal

Înotul arde de obicei mult mai multe calorii pe oră decât mersul cu bicicleta. Nu trebuie să vă susțineți greutatea în timp ce înotați, dar este un exercițiu pentru tot corpul. De asemenea, apa conduce căldura mai bine. Acest lucru vă obligă corpul să producă mai multă căldură, ceea ce arde calorii. Dar merită să luați în considerare faptul că înotul timp de 30-60 de minute consecutiv poate fi un antrenament destul de solicitant, în timp ce puteți merge cu ușurință cu bicicleta timp de mai multe ore, ceea ce vă permite să ardeți mai multe calorii în total.

 Înot sau ciclism: Care este cel mai bun pentru slăbit?

Când vine vorba de pierderea în greutate, trebuie întotdeauna să ții cont de întregul tău stil de viață. Obiceiurile alimentare sunt cele mai importante, dar calitatea somnului, activitatea stilului de viață și forma de exercițiu joacă un rol și ele. Înotul ar putea arde mai multe calorii pe oră, dar este mai ușor să mergi cu bicicleta mai mult timp. Deci, ambele pot fi utile pentru crearea unui deficit caloric necesar pentru a pierde în greutate.

Care este mai bun pentru sănătatea ta?

Cercetările arată o relație pozitivă între ciclism și înot și sănătate. De exemplu, un studiu efectuat pe mai mult de 80.000 de înotători adulți a arătat cu 41% un risc mai mic de a muri de o boală cardiacă și cu 28% un risc mai mic de a muri din orice cauză.

Cercetările arată, de asemenea, că atât înotul, cât și ciclismul pot ușura simptomele durerii și rigidității articulare după doar 45 de minute pe zi de 3 ori pe săptămână timp de 3 luni. 

Ambele sporturi sunt câștigătoare în această categorie. Ambele sunt la fel de benefice pentru sănătatea ta.

Care este mai convenabil?

Dacă doriți să mergeți cu bicicleta, aveți nevoie de o bicicletă și o cască. Probabil că, dacă te apuci de ciclism, există o listă întreagă de accesorii pe care ți-ai putea dori-o, astfel încât plafonul de cheltuieli poate fi destul de ridicat. Dar, în afară de asta, ai evoie doar de niște drumuri sau trasee pe care să circuli, care sunt disponibile pe scară largă gratuit.

Echipamentul pentru înot este mult mai ieftin. Ai nevoie doar de trunchiuri și ochelari de înot, care sunt accesibile. Unii oameni ar putea alege să-și ia un costum de baie dacă înoată în apă rece, dar acest lucru nu este necesar în piscine. Acest lucru ne conduce la un obstacol mai important - aveți nevoie de un corp de apă precum o piscină, un lac sau un ocean. Acest lucru poate face înotul mai puțin convenabil, în funcție de locul în care locuiești și dacă piscinele sunt deschise sau nu.

Care are un risc mai mare de rănire?

Cu ciclismul, există întotdeauna un anumit risc de accident. Dar, în afară de asta, mersul pe bicicletă este foarte sigur și adesea folosit chiar și ca reabilitare după leziuni datorită impactului redus asupra articulațiilor. Înotul este, de asemenea, un sport cu impact redus și nu există riscul accidentării traumatice. Totuși, trebuie să țineți cont de umărul vostru. Este cea mai mobilă articulație din corp și cea mai susceptibilă la rănire. Antrenamentul dur repetitiv în piscină poate reprezenta un risc de rănire din cauza utilizării excesive. Dar înotul este în general câștigător în această categorie cu o mică marjă.

Care dintre ele este mai greu de învățat?

Ciclismul poate fi o provocare de învățat ca adult, din cauza fricii de a cădea. Dar, de obicei, nu este foarte dificil să obții elementele de bază, mai ales atunci când sunteți învățat de mic. Înotul, pe de altă parte, este semnificativ mai greu de învățat în mod corespunzător. În plus, o formă adecvată de înot face o diferență mult mai mare în capacitatea ta de a înota pe distanțe lungi decât tehnica de ciclism pentru plimbări lungi. Înotul necesită o succesiune perfectă de mișcări folosind majoritatea mușchilor și, de asemenea, sincronizarea respirației. De aceea, înotătorii tind să petreacă mult mai mult timp practicând tehnica decât viteza, comparativ cu bicicliștii. Câștigătorul clar aici este ciclismul.

Deci, care este verdictul final cu privire la întrebarea de ciclism vs înot?

Ambele sporturi au avantaje și dezavantaje. Înotul poate arde mai multe calorii pe oră, în timp ce ciclismul ar putea fi mai bun pentru a arde mai multe calorii în total. Ciclismul este mai convenabil și mai ușor de învățat, dar înotul este mai ieftin și prezintă un risc mai mic de rănire. Dar cea mai important aspect este că ambele sunt opțiuni excelente. Ambele sporturi sunt benefice pentru pierderea în greutate și ambele sunt excelente pentru sănătatea ta.

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală