Atitudine de superioritate față de alți participanți la trafic

Promovarea distanței de 1,5 metri pentru depășirea în siguranță este o treabă serioasă, pe când comportamentul ciclistului în trafic este cu totul altceva. Vechea regulă de aur spune: ce ție nu-ți place, altuia nu-mi face. Nici în trafic nu este altfel. Am prefera să nu vedem pe nimeni comportându-se de parcă șoseaua ar fi pista sa personală de curse. Mai mult, astfel de maniere aruncă o umbră nefavorabilă peste imaginea cicliștilor în general. Vă rugăm să stați departe de asemenea practici, astfel încât șoferii și pietonii să ne respecte pe noi toți.

Transformarea drumului spre serviciu într-o cursă contra timp

Înțelegem că dacă mergi zi de zi pe aceeași rută, aceasta poate deveni plictisitoare după un timp, dar nici măcar plictiseala nu trebuie să determine bicicliștii să transforme drumul spre serviciu în concurs. Un plus de adrenalină în trafic poate fi enervant, dar și periculos pentru cei din jur. Bicicliștii care pedalează la viteză mare în trafic doar pentru a-și reduce cu 1 minut drumul spre serviciu, ar face mai bine să se înscrie într-un concurs și să îi menajeze pe ceilalți participanți la trafic.

Încălcarea regulilor de circulație

Chiar dacă bicicliștii au impresia că totul este sub control, nerespectarea luminii roșii a semaforului, a interdicției de deplasare pe trotuare, pedalatul în direcția interzisă sau alte încălcări are regulilor de circulație pot deranja confortul celorlalți participanți la trafic. Nerespectarea legislației circulației pe drumurile publice poate cauza accidente într-o fracțiune de secundă și, de asemenea, îi va înfuria pe ceilalți participanți la trafic, furie ce se poate abate asupra tuturor bicicliștilor, chiar și asupra celor mai corecți. Același lucru este valabil și pentru nepurtarea căștilor sau neutilizarea luminilor de la căderea serii.

Folosirea telefonului, mersul fără mâini și alte acțiuni deranjante:


Deconectarea poate fi dureroasă psihic pentru cei dependenți de social media, dar coliziunea cu o mașină vă poate răni fatal. Bicicliștii trebuie să se concentreze în toate circumstanțele la drum. Toți șoferii își doresc să vă vadă că țineți mâinile pe ghidon când împart cu dumneavoastră un drum înțesat cu șine de tramvai, piatră cubică și capace de canal. Vă rugăm să renunțați la selfie-uri pe bicicletă.

Dependența permanentă de ajutorul celorlalți

Orice ciclist își ajută cu plăcere colegii de "breaslă" la nevoie, fie că au nevoie de scule, camere, o gustare sau apă. Dar acesta nu trebuie să devină un obicei permanent. Unii oameni uită mereu să își ia cu ei diverse lucruri necesare și se bazează mereu pe alții ...până când își pierd pe rând toți prietenii.

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală