Sisteme de asistenţă pentru un plus de siguranţă

Confort impresionant
o

Sisteme de asistenţă

Dorim să vă facem călătoriile cu Škoda cât mai simple şi confortabile.Sistemele de asistenţă a şoferului ajută în situaţiile uzuale din cotidian şi sporesc siguranţa, mai ales la drum lung.

Sisteme de asistenţă oferite de Škoda

Descoperiţi aici sistemele noastre de asistenţă.

Asistentul dinamic pentru luminile de drum

Asistentul pentru lumini asigură iluminarea optimă a drumului.Începând de la viteza de deplasare de 60 km/h, sistemul aprinde luminile de întâlnire (faza lungă) ale farurilor bi-xenon şi, cu camera sa video multifuncţională, verifică la intervale regulate traficul din contrasens.Luminile de drum vor fi mascate în zona în care ar putea deranja vehiculele care vin din sens opus. Este o dotare disponibilă pentru modelul Superb.

Suspensiile dinamice DCC

Datorită monitorizării permanente a datelor privind poziţia roţilor, a caroseriei şi mişcarea amortizoarelor, acest sistem poate reacţiona rapid la situaţiile care intervin brusc în trafic.Astfel, autovehiculul se adaptează la condiţiile de deplasare şi la stilul în care conduce şoferul, prin intervenții de stabilizare asupra amortizoarelor şi a parametrilor sistemului de frânare.

Asistentul pentru ieşirea din parcare

Senzorii din bara de protecţie din spate monitorizează în permanenţă zona din spatele maşinii.Dacă apar obstacole, precum alte autovehicule, sau pietoni, asistentul avertizează vizual şi sonor.În situaţii urgente, sistemul intervine automat asupra sistemului de frânare, în vederea evitării unei coliziuni.

Asistentul pentru schimbarea benzii

Asistentul pentru schimbarea benzii de rulare monitorizează unghiul mort din spatele şi din partea laterală a autovehiculului, folosind în acest sens senzorii radar din bara de protecţie din spate.În funcţie de distanţa la care se află autovehiculele din apropiere şi de viteza cu care acestea se deplasează, sistemul decide dacă şoferul va fi avertizat prin semnale acustice şi vizuale cu privire la pericol.Astfel, asistentul previne situaţiile critice la manevrele de depăşire.

Asistentul pentru ambuteiaje

Radarul frontal monitorizează viteza şi distanţa la care se deplasează vehiculele pe acelaşi sens, înaintea automobilului dumneavoastră, pentru a adapta viteza propriului automobilul în funcţie de situaţia din trafic.Astfel, asistentul poate reduce viteza şi poate frâna pentru a evita o coliziune.De asemenea, sistemul recunoaşte liniile de marcare a benzilor şi iniţiază contravirarea în situaţia în care automobilul părăseşte neintenţionat banda de rulare.Asistentul pentru ambuteiaje se activează automat când sunt active tempomatul adaptiv ACC şi asistentul pentru menţinerea benzii de rulare.

Asistentul pentru parcare

Asistentul pentru parcare oferă ajutor celor care vor să evite manevrele complicate la parcare.Pentru că acest sistem ajută la găsirea unui loc de parcare potrivit şi parchează automobilul pe locurile de parcare paralele şi perpendiculare. Are chiar şi capacitatea de a manevra maşina din parcare.

Funcţia de identificare a indicatoarelor de circulaţie

Camera video integrată în oglinda retrovizoare de la interior monitorizează indicatoarele de circulaţie cu limitări de viteză şi interdicţii de depăşire şi le redă pe computerul de bord la secţiunea de date privind deplasarea, respectiv pe ecranul sistemului de infotainment.Astfel, şoferul ştie întotdeauna cu ce viteză îi este permis să conducă şi dacă are voie să depăşească. De asemenea, el este mai puţin distras de ceea ce este în jurul său.

Asistentul de pornire din rampă (Hill-Hold-Control)

Cu funcţia Hill-Hold-Control, puteţi demara fără efort din rampă, fără ca automobilul să se deplaseze înapoi sau să fiţi nevoit să folosiţi frâna de mână.Dacă ridicaţi piciorul de pe pedală, când sunteţi oprit în rampă, asistentul de pornire din rampă va menţine presiunea în sistemul de frânare timp de 1-2 secunde, suficient pentru a demara relaxat, fără ca maşina să scape înapoi.