Ce este WLTP?

Cât consumă un autovehicul? Škoda poate răspunde acum mult mai precis la această întrebare, prin prisma ciclului WLTP, deoarece noua procedură pentru măsurarea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO₂ se apropie mai mult de modul în care este condus un autovehicul zi de zi, în condiţii uzuale de trafic şi înlocuieşte din septembrie 2017 standardul actual, numit NEDC. 

WLTP este acronimul denumirii în limba engleză a procedurii şi anume World Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Adică Procedura de Testare a Vehiculelor Ușoare Armonizată la Nivel Mondial. Aceasta este o nouă metodă de testare prin care se determină consumul unui autovehicul. În baza datelor din traficul real, colectate din întreaga lume, în viitor, această procedură va ajuta, de asemenea, la simularea în laborator a călătoriilor reale cu autovehiculul. Astfel, WLTP nu are în vedere doar diferite situaţii şi viteze de deplasare în traficul rutier, ci şi diferitele variante de echipare şi clase de greutate.

Această pagină este parte integrantă a paginii care se deschide. Faceţi click pe buton pentru a ajunge la această pagină.

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală