Travel Assist Škoda Enyaq iV

Travel Assist

Travel Assist cuprinde diferite sisteme și funcții. În continuare vi le prezentăm pe fiecare în parte. Astfel, când activați Travel Assist, aceste sisteme combinate simplifică sarcinile șoferului și cresc confortul condusului. În urma activării, Travel Assist are capacitatea de a opri automat mașina și de a o porni apoi din nou automat de pe loc. De asemenea, sistemul menține automobilul pe banda sa de rulare, poate urma alte vehicule în ambuteiaje și vă poate afișa pe display-ul din interior traficul ce se desfășoară în zona din jurul mașinii.

Travel Assist Škoda Enyaq iV

Adaptive Cruise Control

Funcția automată de reglare a distanței ACC cu reglarea anticipativă a vitezei nu monitorizează doar traficul ce se deplasează în față pe același sens, ci poate, de asemenea, procesa și indicatoarele de circulație ce sunt memorate în sistemul de navigație. În baza acestor informații, viteza mașinii va fi adaptată din timp, de exemplu când mașina se apropie de un viraj, de o intersecție sau de un sens giratoriu sau atunci când se modifică viteza maximă permisă.

Travel Assist Škoda Enyaq iV

Traffic Sign Recognition

Un modul de procesare a imaginilor caută semnele de circulație cunoscute în imaginile capturate de cameră și compară rezultatul cu datele sistemului de navigație. Sistemul poate procesa indicatoarele de limitare a vitezei, pe cele de interzicere a depășirilor, semnele ce interzic accesul pe străzile cu sens unic, precum și eventualele informații complementare, precum și indicatoarele ce anulează interdicțiile. Funcția va afișa aceste indicatoare pe ecranul mașinii, pentru a le aduce în atenția șoferului.

Travel Assist Škoda Enyaq iV

Adaptive Lane Guidance

Asistentul pentru menținerea benzii de rulare cu funcție adaptivă recunoaște când automobilul dumneavoastră se abate în mod neintenționat de la banda sa de rulare. Sistemul folosește în acest sens o cameră video ce recunoaște marcajele benzilor de rulare, inclusiv pe cele galbene specifice drumurilor în lucru, dar și conurile și alte metode de delimitare a drumurilor și benzilor. Funcția adaptivă intervine asupra direcției, încercând să mențină autoturismul pe banda aleasă.

Travel Assist Škoda Enyaq iV

ASISTENTUL PENTRU AMBUTEIAJE

Asistentul pentru ambuteiaje facilitează condusul în traficul îngreunat, făcând uz de funcția automată de reglare a distanței și de asistentul pentru menținerea benzii de rulare, pentru a pleca de pe loc și a frâna, precum și pentru a controla volanul în ambuteiaje și în situațiile din trafic ce impun multe opriri și reporniri de pe loc. Astfel automobilul copiază practic traiectoria și ritmul de deplasare ale celorlalte autovehicule din ambuteiaj.

Travel Assist Škoda Enyaq iV

EMERGENCY ASSIST

Emergency Assist reduce riscul de accidente în situațiile în care șoferul are probleme medicale. Imediat ce sistemul detectează că șoferul nu mai ține mâinile pe volan, va emite un semnal sonor de avertizare. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul va activa funcția Emergency Assist. Aceasta frânează mașina până la oprirea pe loc, menținând banda de rulare pe care se află autoturismul și activând luminile de avarie.

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală