Sistemele de asistență pentru siguranță Škoda Enyaq iV

FRONT ASSIST ȘI ASISTENTUL PENTRU MANEVRELE DE EVITARE

Front Assist este un sistem ce avertizează în situațiile în care detectează riscul de coliziune. Dacă accidentul nu poate fi evitat, asistentul acesta pentru siguranță frânează mașina, astfel încât urmările să fie cât mai puțin grave. Sistemul va iniția frânarea de urgență, de asemenea, dacă traiectoria mașinii vă este intersectată brusc de un pieton sau biciclist.

Dacă Front Assist frânează într-o situație critică și șoferul semnalează o manevră de evitare mișcând volanul în acest sens, atunci asupra direcției intervine țintit asistentul pentru manevrele de evitare, pentru a ajuta șoferul să evite obstacolul.

Sistemele de asistență pentru siguranță Škoda Enyaq iV

ASISTENTUL PENTRU VIRAJE

Asistentul pentru viraje este o funcție a sistemului Front Assist și monitorizează autovehiculele ce vin din față atunci când virați la stânga, de exemplu în intersecții. Dacă sistemul detectează riscul de coliziune, asistentul va opri mașina complet și se va auzi un semnal sonor de avertizare.

Sistemele de asistență pentru siguranță Škoda Enyaq iV

LANE ASSIST SI SIDE ASSIST

Datorită celor doi senzori radar instalați în spatele autoturismului, asistentul pentru schimbarea benzii, inclusiv Side Assist, poate identifica autovehiculele care se apropie din spate sau care se află în unghiul mort și vi le poate semnala cu ajutorul LED-urilor de pe interiorul carcaselor oglinzilor exterioare. Asistentul identifică vehiculele ce pot prezenta un risc și se află pe o distanță de 70 m și funcționează pe autostrăzi și pe drumurile cu două benzi.

Sistemele de asistență pentru siguranță Škoda Enyaq iV

ASISTENTUL LA IEȘIREA DIN AUTOMOBIL

Noul asistent la ieșirea din automobil este încă o funcție adițională a asistentului pentru schimbarea benzii, inclusiv Side Assist. Asistentul la ieșirea din automobil va avertiza șoferul și pasagerii vizual și acustic, de exemplu, atunci când aceștia încearcă să deschidă portierele autoturismului oprit în paralel cu carosabilul pentru a coborî, în cazul în care s-ar putea produce astfel o coliziune cu un alt autovehicul, cu o bicicletă sau un scooter, de pildă. Acest asistent folosește senzorii radar integrați în spatele autoturismului, aceeași care deservesc și asistentul pentru schimbarea benzii. Astfel monitorizează zona din spatele automobilului și de pe pe partea sa laterală, pe o distanță de până la 35 de metri.

Sistemele de asistență pentru siguranță Škoda Enyaq iV

SISTEMUL PROACTiV DE PROTEJARE A OCUPANȚILOR

În cazul în care producerea unei coliziuni este iminentă, sau în situații de mers instabile, în baza informațiilor provenite de la sistemul electronic de control al stabilității (ESC), centurile de siguranță frontale vor fi tensionate și geamurile laterale deschise vor fi închise cu excepția unei mici fante, astfel încât să nu poată să pătrundă obiecte străine în interior. Fanta deschisă are menirea de a permite o mai eficientă deschidere a airbag-urilor. Sistemul utilizează radarul folosit și de Front Assist.

Sistemele de asistență pentru siguranță Škoda Enyaq iV

SISTEMUL DE FRÂNARE MULTICOLLISION BRAKE

Când Enyaq iV este implicat într-un accident, după impactul inițial ar fi posibil să continue să se deplaseze necontrolat, cauzând coliziuni suplimentare. Dacă însă Enyaq a suferit un impact la care s-au deschis airbag-urile, intră în joc funcția Multi Collision Brake, de prevenire a coliziunilor secundare, ce oprește autoturismul, pentru a împiedica deplasarea sa necontrolată și a preveni producerea altor coliziuni după cea inițială.

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală