Asistentul de parcare Škoda Fabia

Asistență la parcare

Asistentul pentru parcare ghidează semi-automatizat autoturismul pe locurile de parcare perpendiculare. Sistemul poate chiar ghida automobilul la ieșirea de pe locurile de parcare paralele și vă ajută la parcarea între liniile de marcaj, prin controlul automat al volanului. Dumneavoastră mai trebuie doar să acționați pedalele de accelerație și de frână.

Asistentul de parcare Škoda Fabia

Manoeuvre Assist

Sistemul avertizează când detectează riscul de coliziune cu eventuale obstacole în timpul manevrelor de parcare. Pentru aceasta, sistemul face uz de datele colectate de senzori, precum și de parametrii dinamici și de informațiile privind unghiul de bracare al volanului. Astfel, dacă, în ciuda semnalului de avertizare, nu frânați la timp la manevrele de parcare, asistentul opțional Manoeuvre Assist oferit pentru Fabia va frâna autonom mașina în locul dumneavoastră, cu scopul de a împiedica un eventual accident.

Asistentul de parcare Škoda Fabia

Asistent de parcare

La ieșirea în marșarier de pe locul de parcare, asistentul pentru parcare recunoaște autovehiculele care se apropie din lateral. Semnalul acustic emis în acest caz avertizează șoferul asupra riscului de coliziune. Partea pe care există riscul de accident va fi indicată mai întâi cu galben și apoi cu roșu pe display-ul sistemului de infotainment. Dacă este necesar vor fi, de asemenea, activate automat frânele.

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală