Detalii tehnice

ŠKODA KAROQ

Dimensiuni

Siguranţă

Detalii privind siguranţa

ŠKODA KAROQ nu face compromisuri în privinţa siguranţei. Sunt disponibile următoarele dotări şi funcţii:

ABS (sistemul anti-blocare) împiedică blocarea roţilor la frânarea de urgenţă sau la frânarea pe suprafeţe alunecoase.

EDS (diferenţialul blocabil electronic) ajută la accelerarea şi la urcarea rampelor cu tracţiune redusă pe una dintre roţile de antrenate.

MSR (sistemul de reglaj al momentului motor) acţionează împotriva blocării roţilor antrenate. Blocarea de acest fel ar putea interveni când şoferul accelerează pe o suprafaţă alunecoasă.

› Mărind presiunea din sistemul de frânare, asistentul pentru frânare ajută şoferul în situaţiile în care este necesară o frânare de urgenţă. Astfel poate fi redusă considerabil distanţa de frânare.

ASR (sistemul de control al tracţiunii) împiedică rotirea în gol a roţilor la demararea şi la accelerarea pe suprafeţe de rulare alunecoase.

› Sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri (TPM) informează şoferul în permanenţă cu privire la presiunea din pneuri.

› Asistentul de pornire din rampă (Hill-Hold-Control) ajută şoferul să demareze din rampă. Sistemul se activează automat la rampe cu înclinaţia de 5% sau mai mare şi asigură demararea facilă şi sigură, fără să fie necesară utilizarea frânei de mână. Sistemul împiedică rularea în spate a maşinii şi oprirea nedorită a motorului.

Acţionarea intermitentă a luminilor de frână reduce riscul unei coliziuni din spate, mai ales la apropierea de un ambuteiaj pe autostradă sau la frânarea bruscă, la ivirea neaşteptată a unui obstacol.

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală