Asistent de călătorie Škoda Karoq

Travel-Assist

Travel Assist include mai multe sisteme și funcții. Interconectarea acestor sisteme simplifică sarcinile șoferului și crește confortul călătoriilor. Când este activat, Travel Assist are capacitatea de a menține automobilul pe banda sa de rulare sau de a urma alte vehicule pe carosabil.

Asistent de călătorie Škoda Karoq

Adaptive Lane Assist

Asistentul pentru menținerea benzii de rulare cu funcție adaptivă recunoaște când automobilul dumneavoastră se abate în mod neintenționat de la banda sa de rulare. Sistemul folosește în acest sens o cameră video ce identifică marcajele benzilor de rulare, inclusiv pe cele galbene specifice drumurilor în lucru, dar și conurile și alte mijloace de delimitare a drumurilor și benzilor. Funcția adaptivă menține autoturismul pe banda sa de rulare.

Asistent de călătorie Škoda Karoq

Traffic Sign Recognition

Un modul de procesare a imaginilor caută semnele de circulație cunoscute în imaginile capturate de cameră și compară rezultatul cu datele sistemului de navigație. Sistemul poate procesa indicatoarele de limitare a vitezei, pe cele de interzicere a depășirilor, semnele ce interzic accesul pe străzile cu sens unic și eventualele informații complementare, precum și indicatoarele ce anulează interdicțiile. Aceste indicatoare identificate vor fi afișate pe ecranul autoturismului, pentru a le aduce în atenția șoferului.

Asistent de călătorie Škoda Karoq

Adaptive Cruise Control (ACC)

Funcția de ajustare predictivă a distanței ACC este o soluție deosebit de ingenioasă ce monitorizează situația din trafic în fața autoturismului, precum și indicatoarele de circulație și limitările de viteză memorate de sistemul de navigație. Astfel, automobilul își poate adapta din timp viteza, de pildă când se apropie de o intersecție, un giratoriu sau de zone în care sunt impuse limitări de viteză.

Asistent de călătorie Škoda Karoq

Traffic Jam

Asistentul pentru ambuteiaje facilitează condusul în traficul îngreunat, făcând uz de funcția de ajustare predictivă a distanței ACC și de asistentul pentru menținerea benzii de rulare, pentru a pleca de pe loc și a frâna, precum și pentru a controla volanul în ambuteiaje și în situațiile din trafic ce impun multe opriri și reporniri de pe loc. Astfel automobilul copiază practic traiectoria și ritmul de deplasare ale celorlalte autovehicule din ambuteiaj.

Asistent de călătorie Škoda Karoq

Asistent în caz de urgență

Emergency Assist reduce riscul de accidente în situațiile în care șoferul are probleme medicale. Imediat ce sistemul detectează că șoferul nu mai ține mâinile pe volan, va emite un semnal sonor de avertizare. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul va activa funcția Emergency Assist, ce încetinește automobilul până la oprire și activează luminile de avarie.

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală