Asistentul de parcare Škoda Kodiaq

Asistent pentru manevrare remorcă

Ați avea nevoie de o remorcă dar vă e teamă de manevrele în marșarier? Cu asistentul pentru manevrarea cu remorcă "Trailer Assist", acestea nu vor mai constitui niciun fel de problemă, pentru că sistemul va prelua controlul când vă deplasați încet în spate cu remorca sau rulota atașată la autoturism. Dumneavoastră mai trebuie doar să decideți încotro doriți să mergeți, când anume să demareze autoturismul și unde anume să oprească. Simplu ca bună ziua!

Asistentul de parcare Škoda Kodiaq

Senzori de parcare și asistent de frânare la manevre

Sistemul avertizează când detectează riscul de coliziune cu eventuale obstacole la manevrele de parcare. Pentru aceasta face uz de datele generate de senzori, de parametrii dinamici și de informațiile privind unghiul de bracare al volanului. Iar dacă la manevrele de parcare în marșarier nu frânați la timp, în ciuda semnalului de avertizare, asistentul opțional Manoeuvre Assist oferit pentru Kodiaq va frâna autonom autoturismul în locul dumneavoastră, pentru a împiedica un eventual accident.

Asistentul de parcare Škoda Kodiaq

Asistență la parcare

Asistentul pentru parcare ghidează semi-automatizat autoturismul pe locurile de parcare perpendiculare. Sistemul poate chiar ghida automobilul la ieșirea de pe locurile de parcare paralele și vă ajută la parcarea între liniile de marcaj prin controlul automat al volanului. Dumneavoastră mai trebuie doar să acționați pedalele de accelerație și frână. Asistentul pentru parcare poate chiar finaliza manevrele de parcare deja începute.

Asistentul de parcare Škoda Kodiaq

Cameră video spate cu duză de spălare

Camera video retrovizoare este activată prin selectarea marșarierului. Imaginea capturată de această cameră este afișată pe display-ul sistemului de infotainment și este completată cu linii directoare dinamice. Aceste linii indică direcția în care se va deplasa autoturismul dacă volanul rămâne rotit la unghiul actual și arată, totodată, care ar fi traiectoria ideală pentru manevra de parcare.

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală