Asistent de călătorie Škoda Kodiaq

Travel-Assistent

Travel Assist include mai multe sisteme și funcții. Interconectarea acestor sisteme simplifică sarcinile șoferului și crește confortul călătoriilor. În urma activării, Travel Assist are capacitatea de a opri automat autoturismul și de a-l porni apoi din nou automat de pe loc. De asemenea, sistemul menține automobilul pe banda sa de rulare și poate urma alte vehicule în ambuteiaje.

Asistent de călătorie Škoda Kodiaq

ACC cu control automat al vitezei de croazieră

Noul tempomat ce adaptează viteza în manieră predictivă extinde funcțiile sistemului automat ACC de menținere a distanței și nu are în vedere doar vehiculele ce se deplasează în față pe același sens, ci poate, de asemenea, procesa indicatoarele de circulație detectate și limitările de viteză memorate în sistemul de navigație. Astfel, sistemul poate adapta viteza în timp util, de pildă când autoturismul se apropie de un giratoriu sau de o intersecție, sau ca reacție la limitările de viteză.

Asistent de călătorie Škoda Kodiaq

Traffic Sign Recognition

Un modul de procesare a imaginilor caută semnele de circulație cunoscute în imaginile capturate de cameră și compară rezultatul cu datele sistemului de navigație. Sistemul poate procesa indicatoarele de limitare a vitezei, pe cele de interzicere a depășirilor, semnele ce interzic accesul pe străzile cu sens unic și eventualele informații complementare, precum și indicatoarele ce anulează interdicțiile. Funcția va afișa aceste indicatoare pe ecranul autoturismului, pentru a le aduce în atenția șoferului.

Asistent de călătorie Škoda Kodiaq

Adaptive Cruise Control

Asistentul pentru menținerea benzii de rulare cu funcție adaptivă recunoaște când automobilul dumneavoastră se abate în mod neintenționat de la banda sa de rulare. Varianta avansată cu funcție adaptivă intervine asupra direcției, încercând să mențină autoturismul pe banda curentă. Pentru aceasta, asistentul adaptiv pentru menținerea benzii de rulare folosește o cameră video ce recunoaște marcajele benzilor de rulare, inclusiv pe cele galbene specifice drumurilor în lucru, dar și conurile de marcare și alte metode de delimitare a drumurilor și benzilor.

Asistent de călătorie Škoda Kodiaq

Asistent blocaj în trafic

Asistentul pentru ambuteiaje facilitează condusul în traficul îngreunat, controlând repornirea de pe loc și frânarea și adaptând astfel automobilul la celelalte vehicule din trafic în cazul unui ambuteiaj.

Asistent de călătorie Škoda Kodiaq

Asistent în caz de urgență

Emergency Assist reduce riscul de accidente în situațiile în care șoferul are probleme medicale. Astfel, imediat ce sistemul detectează că șoferul nu mai ține mâinile pe volan, va emite un semnal sonor de avertizare. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul va activa funcția Emergency Assist. Aceasta frânează autoturismul până la oprirea pe loc, menținând banda de rulare curentă și activând luminile de avarie.

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală