Asistenții de siguranță ŠKODA KODIAQ Face Lift

Front Assistant cu detectare pietoni

Front Assist este un sistem ce avertizează în situațiile în care detectează riscul de coliziune. Dacă accidentul nu poate fi evitat, asistentul acesta pentru siguranță frânează autoturismul, astfel încât urmările să fie cât mai reduse. Sistemul va iniția frânarea de urgență și atunci când traiectoria vă este intersectată brusc de un pieton sau biciclist.

Asistenții de siguranță ŠKODA KODIAQ Face Lift

Lane Assist și Side Assist

Datorită celor doi senzori radar instalați în spatele automobilului, asistentul pentru schimbarea benzii de rulare poate identifica autovehiculele care se apropie din spate sau care se află în unghiul mort al propriului automobil. Șoferul va fi atenționat în acest sens prin intermediul unui semnal LED pe interiorul carcasei oglinzilor retrovizoare de la exterior. Side Assist identifică vehiculele ce pot prezenta un risc pe o distanță de 70 m și funcționează pe autostrăzi și pe drumurile cu două benzi.

Asistenții de siguranță ŠKODA KODIAQ Face Lift

Protecția proactivă a pasagerilor

În cazul în care producerea unei coliziuni este iminentă, sau în situații de mers instabile, în baza informațiilor provenite de la sistemul electronic de control al stabilității (ESC), centurile de siguranță frontale vor fi tensionate și geamurile laterale vor fi închise cu excepția unei mici fante, astfel încât să nu poată să pătrundă în interior obiecte străine. Fanta deschisă are menirea de a permite deschiderea mai eficientă a airbag-urilor.

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală