Škoda Octavia Sisteme de asistență

Sisteme de asistență

Sistemele opționale de asistență cuprind diferite beneficii și funcții. Vi le prezentăm pe fiecare în parte la paginile următoare. Alăturarea acestor sisteme simplifică în mod considerabil condusul și crește confortul călătoriilor. În urma activării, sistemul are capacitatea de a opri automat autoturismul și de a îl porni apoi, din nou, automat de pe loc. De asemenea, sistemul menține automobilul pe banda sa de rulare, poate urma alte vehicule în ambuteiaje și vă poate afișa zona din jurul autoturismului.

Škoda Octavia Sisteme de asistență

Tempomat predictiv

Noul tempomat predictiv extinde funcțiile sistemului ACC (Adaptive Cruise Control) de menținere a distanței și nu monitorizează doar traficul ce se deplasează în față pe același sens, ci poate, de asemenea, procesa și indicatoarele de circulație. În baza acestor informații, viteza autoturismului va fi adaptată din timp, de exemplu la apropierea de un viraj, de o intersecție sau un sens giratoriu sau atunci când se modifică viteza maximă permisă.

Škoda Octavia Sisteme de asistență

Recunoasterea semnelor de circulație

Un modul de procesare a imaginilor caută semnele de circulație cunoscute în imaginile capturate de cameră și compară rezultatul cu datele sistemului de navigație. Sistemul poate procesa indicatoarele de limitare a vitezei, pe cele de interzicere a depășirilor, semnele ce interzic accesul pe străzile cu sens unic, precum și eventualele informații complementare, precum și indicatoarele ce anulează interdicțiile. Funcția va afișa aceste indicatoare pe ecranul autoturismului, pentru a le aduce în atenția șoferului.

Škoda Octavia Sisteme de asistență

Lane Assist

Această funcție constată devierile neintenționate ale traiectoriei autoturismului de la banda de rulare. În acest sens, sistemul face uz de o cameră video ce poate identifica marcajele benzilor de pe drum. Sistemul are chiar capacitatea de a identifica și liniile temporare trasate pentru construcțiile rutiere, precum și conurile folosite pentru marcarea carosabilului și alte mijloace de delimitare a carosabilului sau benzilor.

Škoda Octavia Sisteme de asistență

Traffic Jam Assist

Asistentul pentru ambuteiaje facilitează condusul în traficul aglomerat, făcând uz de funcția automată de reglare a distanței ACC (Adaptive Cruise Control) și de asistentul pentru menținerea benzii de rulare pentru a pleca de pe loc și a frâna, precum și pentru a controla volanul în ambuteiaje și în situațiile din trafic ce impun multe opriri și reporniri. Astfel automobilul copiază practic deplasarea celorlalte autovehicule din ambuteiaj.

Škoda Octavia Sisteme de asistență

Emergency Assist

Emergency Assist reduce riscul de accident în situațiile în care șoferul are probleme medicale. Imediat ce sistemul detectează că șoferul nu mai ține mâinile pe volan, va emite un semnal sonor de avertizare. Dacă șoferul nu are nicio reacție, sistemul va activa funcția Emergency Assist. Aceasta frânează autoturismul până la oprirea pe loc, menținându-l pe banda de rulare pe care se află și activează luminile de avarie.

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală