Asistent de siguranță Škoda Scala

Side Assist

Datorită celor doi senzori radar instalați în spatele autoturismului, asistentul pentru schimbarea benzii, inclusiv Side Assist, poate identifica autovehiculele care se apropie din spate și se află în unghiul mort al propriului automobil. Șoferul va fi informat în acest sens prin semnalul LED integrat în carcasa oglinzii exterioare, pe partea interioară. Asistentul pentru schimbarea benzii inclusiv Side Assist poate detecta autovehiculele pe o distanță de până la 70 de metri, avertizând în aceste cazuri șoferul în timp util asupra potențialelor pericole de pe autostradă și șosele.

Asistent de siguranță Škoda Scala

Lane Assist

Asistentul pentru menținerea benzii de rulare identifică situațiile în care automobilul părăsește neintenționat banda sa de rulare și în acest caz afișează un mesaj de avertizare și intervine cu corecții asupra direcției. Asistentul este activat la viteze de peste 65 km/h, în măsura în care pe carosabil sunt trasate marcaje vizibile ale benzilor de rulare și atunci când luminile de semnalizare nu sunt activate.

Asistent de siguranță Škoda Scala

Front Assist

Front Assist pe bază de radar este un sistem de siguranță care avertizează dacă există riscul de coliziune, iar dacă un impact este iminent, inițiază chiar frânarea, în vederea reducerii urmărilor coliziunii. Funcția de detectare a pietonilor scanează zona din fața automobilului. Când identifică pietoni, sistemul are capacitatea de a frâna automat, putând chiar opri complet automatizat automobilul. Astfel, este sporită considerabil siguranța pietonilor.

Asistent de siguranță Škoda Scala

Protecție proactivă a ocupanților

Acest sistem coordonează funcțiile diferitelor sisteme de siguranță de la bord, pentru a reduce urmările accidentelor și ale situațiilor periculoase. În situațiile de deplasare instabilă, sunt astfel pretensionate centurile de siguranță de la scaunele din față. De asemenea, sistemul închide geamurile laterale aproape complet, pentru a împiedica pătrunderea corpurilor străine în automobil.

Asistent de siguranță Škoda Scala

Frână multi-coliziune

Frânele sunt activate imediat ce senzorii (airbag-urilor) identifică o coliziune. Astfel, sistemul ESC determină frânarea automată a autovehiculului, ceea ce poate împiedica avarieri adiționale ulterioare ale automobilului.

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală