Detalii

Škoda Scala

Dimensiuni

Siguranță

Alte dotări de siguranță

Lorem Škoda Rapid oferă siguranță fără compromisuri. Compacta de familie a obținut în 2012 cinci stele la testele de impact Euro NCAP , datorită dotărilor sale exemplare de siguranță. Alături de dotările de siguranță numite mai sus, pentru Rapid sunt oferite și următoarele dotări standard sau opționale:

› Sistemul EDL  asistă șoferul la acclerare și în urcări, în condițiile în care una dintre roțile antrenate nu dispune de tracțiune adecvată.

› Sistemul ABS împiedică blocarea roților la frânarea de urgență sau la frânarea pe suprafețe alunecoase.

› Funcția MKB activează sistemul de frânare după o coliziune, pentru a preveni eventuale alte daune ulterioare.

› Sistemul MSR contracarează blocarea roților antrenate, ce poate interveni când șoferul reduce viteza automobilului pe suprafețe alunecoase.

› Reducând presiunea sistemului de frânare, asistentul pentru frânare ajută șoferii în situațiile în care este necesară frânarea de urgență. Astfel poate fi redusă semnificativ distanța necesară de frânare.

›  Sistemul ASR asigură demararea și accelerarea fără bruscări pe suprafețe alunecoase, împiedicând învârtirea roților în gol.

› Funcția de monitorizare a presiunii din pneuri îi permite șoferului să se informeze în orice moment asupra presiunii anvelopelor.

› Funcția opțională Hill-Hold Control ajută șoferul să pornească în siguranță din rampă. Sistemul se activează automat pe înclinații de minimum 5% și asigură pornirea facilă și sigură în urcare, fără ca șoferul să fie nevoit să folosească frâna de mână. Sistemul împiedică autoturismul să ruleze înapoi necontrolat și are grijă ca motorul să nu se oprească.

Aceasta este o pagină suplimentară. Pentru a reveni la pagina principală, click pe butonul de mai jos.

Înapoi către pagina principală