Schițele de design publicate de Škoda în premieră oferă prime impresii asupra noii Škoda Enyaq Coupé iV

› Linia descendentă arcuită lin a plafonului se încheie cu eleronul tăios de la nivelul hayonului

› Design sport pentru masca frontală

› Praguri laterale finisate în culoarea caroseriei

› Premiera mondială a modelului Enyaq Coupé iV va avea loc în 31 ianuarie 2022 la Praga

Mladá Boleslav, 11 ianuarie 2022 - Škoda AUTO oferă un preview inedit al noii sale Škoda Enyaq Coupé iV, publicând câteva schițe oficiale de design. Varianta coupé a modelului 100% electric Enyaq iV are un design și mai emoțional și datorită trăsăturilor aerodinamice extraordinare, impresionează cu o autonomie chiar și mai mare decât versiunea SUV. Din schițe se observă linia plafonului, ce coboară în pantă lină, arcuită, precum și muchia tăioasă a eleronului și pragurile laterale finisate în culoarea caroseriei. Premiera mondială a modelului Enyaq Coupé iV este programată pentru 31 ianuarie 2022 și va avea loc în Praga, capitala Cehiei.

Noua Škoda Enyaq Coupé iV reprezintă o completare deosebit de emoțională în prima gamă

100% electrică a producătorului ceh de automobile. Este vorba de gama Enyaq, ce este construită pe baza platformei modulare de electrificare (MEB) a Grupului Volkswagen. Pragurile laterale vopsite în culoarea caroseriei și roțile mari conferă noii nave amiral cu patru uși a mărcii o alură marcată de forță din plin. Linia adaptată a plafonului accentuează eleganța noului Enyaq Coupé iV. Începând de la montantul B, plafonul coboară lin spre hayonul cu care se contopește elegant. Designul posterior este dominat de înscrisul Škoda format din majuscule și aplicat sub o muchie tăioasă. De netrecut cu vederea sunt și blocurile optice din spate, ce includ în designul lor luminos litera C, specifică tuturor modelelor Škoda.

Partea frontală a modelului Enyaq Coupé iV este dominată de distinctiva grilă Škoda de la radiator, ce are la acest model dimensiuni ample și este flancată de farurile suple, cu design ascuțit, ce accentuează lățimea automobilului. În desen poate fi observată și masca sport unică, aplicată pe partea frontală a autoturismului. Noua Škoda Enyaq Coupé iV va fi prezentată publicului în premieră mondială digitală în 31 ianuarie 2022 la Praga.