Noutăți
Noutăți
Skoda Epiq

Mobilitate electrică: Škoda Epiq va fi modelul 100% electric de intrare în gama Škoda

› Exploratorul electrificat: Škoda Epiq extinde portofoliul de modele Škoda 100% electrice, fiind unul dintre cele șase noi modele electrice pe care marca și-a propus să le lanseze în anii următori

› Studiul de design oferă o avanpremieră a modelului ce va fi poziționat în segmentul de mare importanță strategică al SUV-urilor sub-compacte

› Design și spațiu: noul design Škoda Modern&Solid, caracterizat prin forță, funcționalitate și autenticitate, plus spațiu generos și portbagaj cu capacitatea de până la 490 litri

› Prețul și experiența digitală: gamă largă de tehnologii, conectivitate și dotări de asistență, la prețuri începând de la 25.000 euro

Mladá Boleslav, 22 martie 2024 – Compact, dar epic: Škoda Auto a dezvăluit numele noului său SUV crossover urban 100% electric pe baterie, prezentând totodată studiul de design ce deconspiră prime indicii despre noul model. Škoda Epiq este planificat pentru a fi lansat pe piață în anul 2025 și va costa aproximativ 25.000 euro. Autoturismul va avea o lungime de 4,1 metri, iar interiorul va fi spațios și portbagajul va avea un volum de până la 490 litri. Modelul va integra pe deplin noul design Škoda Modern&Solid, ce se caracterizează prin forță, funcționalitate și autenticitate: la exterior și la interior. La toate acestea se adaugă și experiența digitală avansată, cu noi tehnologii și sisteme de asistență.

Klaus Zellmer, Președintele Consiliului de Administrație Škoda Auto, a declarat: “Viitorul nostru model Škoda Epiq va oferi ”foarte mult automobil”, la un preț atractiv și un interior mare, în condițiilor unor dimensiuni exterioare compacte. Clienții noștri își doresc opțiuni, motiv pentru care ne extindem și în acest segment popular portofoliul nostru tot mai mare de produse de mobilitate electrică. Sper că aceste prime dezvăluiri cu rol de teaser ale designului demonstrează că Epiq va impresiona cu un design modern, autonomie fezabilă pentru cotidian și tehnologii user-friendly, toate la un preț accesibil.”

Lungime de 4,1 metri, autonomie electrică de peste 400 km și portbagaj cu un volum de până la 490 de litri Noul studiu digital de design publicat de Škoda evidențiază trăsăturile și caracteristicile principale ale viitorului model ce va intra în producția de serie. La o lungime de 4,1 metri, SUV-ul crossover urban Škoda Epiq va asigura spațiu generos pentru 5 persoane și o capacitate a portbagajului de până la 490 litri. Cu un preț de intrare în gamă ce începe de la aproximativ 25.000 euro, este opțiunea perfectă pentru clienții novici în domeniul mobilității electrice. Modelul va integra pe deplin noul limbaj de design Škoda Modern&Solid, atât la exterior cât și la interior și va oferi o autonomie electrică maximă de peste 400 de kilometri.

Oliver Stefani, Directorul departamentului de Design al mărcii Škoda, a explicat: “Noul nostru limbaj de design Škoda Modern&Solid reprezintă următorul nivel de modernitate. Funcționalitatea smart și caracterul practic sunt îmbinate armonios cu noul design atractiv și cu sustenabilitatea. Studiul de design Škoda Epiq îmbină perfect toate atributele-cheie ale noului limbaj de design al mărcii.”

Škoda Modern&Solid: designul plin de forță, funcțional și autentic reinterpretează calitățile Škoda clasice Noul limbaj de design Škoda Modern&Solid îmbină robustețea cu funcționalitatea și autenticitatea. La studiul de design Škoda Epiq se face remarcată capota sculpturală în partea din față, purtând noul înscris Škoda. Acest așa-numit Tech-Deck Face finisat în negru lucios este reinterpretarea modernă a familiarei grile Škoda a radiatorului și găzduiește dispozitive electrice, precum radarul și camera video frontală. Tech-Deck Face-ul este flancat de elemente LED în formă de T, cu dublă funcție, ca lumini de zi și lumini de semnalizare. Farurile sunt așezate într-o poziție mai joasă, secundară. Modulele lor au un design de inspirație cubistă și dispun de tehnologie Matrix LED. Bara frontală robustă are un spoiler distinctiv, vopsit în Unique Dark Chrome. Profilul mașinii este marcat de linia Tornado înaltă și unduitoare, ce separă vizual partea superioară cu geamuri a caroseriei, de restul caroseriei și accentuează umerii puternici ai automobilului. Pasajele roților sunt evidențiate cu protecții distinctive și încadrează jantele optimizate aerodinamic. Linia joasă a plafonului coboară lin spre eleron, optimizând la rândul ei eficiența aerodinamică. În spate se mai face remarcată și bara de protecție robustă, iar pe hayon, sare în ochi înscrisul Škoda finisat în nuanța Unique Dark Chrome. Look-ul minimalist al studiului de design Škoda Epiq este subliniat de culoarea exterioară mată metalizată, Alb Moon. Detaliile finisate în Portocaliu Flashy de la barele de plafon și jante, precum și de la barele de protecție din față și din spate adaugă accente vizuale atractive.

Interior minimalist, dar funcțional și noi tehnologii

Škoda Epiq va fi primul model din producția de serie ce va implementa noul interior minimalist Modern&Solid, orientat spre materiale durabile, practice și sustenabile. Compartimentul de depozitare deschis include un încărcător wireless pentru mobil în consola centrală liber dispusă. Și mai multe opțiuni pentru depozitare sunt oferite de diferite alte compartimente Simply Clever adiționale. Și portbagajul dispune de mai multe dotări Simply Clever deja bine-cunoscute la Škoda, ca de pildă cârligele pentru genți, elementele Cargo, cârligele de amarare și compartimentul ascuns sub podeaua portbagajului. Volanul cu două spițe va prezenta noul înscris Škoda, precum și butoane fizice și un buton scroll haptic cu accente Portocaliu Flashy, pentru controlul diferitelor funcții în timpul condusului. Cheia digitală mobilă permite diverse interacțiuni cu dispozitivul smart al clientului, ridicând la un nou nivel experiența digitală a clientului. Aceasta evidențiază încă o dată orientarea permanentă spre client a abordării Škoda ”mobile-first”, ce are menirea de a simplifica cotidianul clienților. Škoda Epiq suportă, de asemenea, încărcarea bidirecțională, transformând automobilul într-un dispozitiv de stocare de energie pe roți, ce poate alimenta cu energie electrică locuința clientului sau alte dispozitive electrice.

Un nume puternic, pentru o piatră de hotar epică în istoria Škoda

Škoda Epiq va fi o piatră de hotar în istoria Škoda, fapt ce este semnalat și de numele său distinctiv și ușor recognoscibil. Denumirea aceasta se potrivește perfect în nomenclatorul SUV-urilor electrice pe baterie din gama Škoda: E-ul de la început arată că este un model Škoda electric pe baterie, în timp ce Q-ul de la final arată că este un membru al familiei de SUV-uri Škoda. Epiq vinde de la cuvântul “epos” din greaca antică, ce însemnă cuvânt sau vers, dar și poveste sau poem. Denumirea inspiră asocieri pozitive, fiind sinonim cu adjective precum extraordinar, excelent, remarcabil, epopeic și grandios. Cu dotările sale ingenioase și cu versatilitatea sa extraordinară, Škoda Epiq urmărește să satisfacă nevoile clienților orientați spre familie, dar și pe cele ale clienților orientați spre lifestyle. SUV-ul crossover urban va fi produs în Pamplona, Spania, fiind un proiect dezvoltat și produs în comun de mărcile Grupului Volkswagen Škoda, Cupra și Volkswagen. Škoda Auto planifică investiții de miliarde de euro în mobilitatea electrică pentru anii următori. SUV-ul compact 100% electric Škoda Elroq va fi primul model lansat ca parte a următoarei campanii de lansări de modele electrice, campanie ce va începe mai târziu în decursul acestui an.