Škoda AUTO va interzice fumatul în toate unitățile sale

› Škoda AUTO creează un mediu de lucru fără fum pentru angajații săi

› Politicile specifice au fost dezvoltate în colaborare cu sindicatul KOVO, partenerul social al companiei

Mladá Boleslav, august 2021 - În curând fumul va fi eliminat de la toate sediile, incintele și proprietățile Škoda AUTO. Marca susține angajații care doresc să se lase de fumat, subliniindu-și astfel din nou rolul de angajator responsabil și atent la sănătatea angajaților săi.

Președintele Škoda AUTO, Thomas Schäfer a explicat: "Prioritatea noastră principală este de a proteja cât mai bine posibil sănătatea angajaților noștri. Măsurile anti-COVID-19 existente s-au dovedit a fi o bază excelentă, pe care construim acum, iar pasul logic următor este să devenim o companie în care nu se fumează. Astfel ne vom motiva angajații să adopte un stil de viață mai sustenabil și, mai ales, mai sănătos și vom elimina barierele dintre fumători și nefumători, subliniind totodată eforturile depuse în protecția mediului, prin reducerea volumului de deșeuri."

Škoda AUTO a luat în strânsă colaborare cu partenerul său social, sindicatul KOVO decizia de a crea un mediu de lucru în care să nu se fumeze, compania poziționându-se astfel ca angajator responsabil și atent cu sănătatea angajaților săi. Au fost deja luate primele măsuri în direcția implementării acestui plan. De exemplu, fumatul nu mai este deja permis la unitățile de producție ale companiei din Pune și Aurangabad, India.

Škoda AUTO susține, de asemenea, deja de mai mult timp angajații care decid să se lase de fumat, punându-le la dispoziție diferite servicii în cadrul programului denumit "Lungs Matter", aici fiind incluse și terapii de substituire a nicotinei și servicii de consiliere acordate de experți. Škoda AUTO acoperă costurile inițiativelor de acest fel cu ajutorul companiilor de asigurare de sănătate, precum asigurarea Škoda pentru angajați (Zaměstnanecká pojišťovna Škoda).

Fiind unul dintre cei mai mari angajatori din Republica Cehă, producătorul auto ceh suportă în general tranziția către o societate de nefumători, acordând o prioritate de vârf protecției sănătății angajaților săi. Fumatul este deja interzis în numeroase spații publice, precum restaurante, stații de autobuz, centre culturale și de divertisment, iar decizia Škoda AUTO de a adopta la rândul său interdicția de a fuma reprezintă astfel următorul pas logic în direcția protecției sănătății angajaților săi.