Solid, funcțional și autentic - Vision 7S ilustrează valorile centrale ale noului limbaj de design Škoda Modern&Solid

Prototipul Vision 7S este primul model Škoda ce implementează noul concept de design al mărcii, introdus sub denumirea Modern&Solid

› Alură robustă, materiale sustenabile și sentiment accentuat de protecție

Mladá Boleslav, 6 septembrie 2023 - La evenimentul Volkswagen Group Media Night din München, mărcile Grupului și-au prezentat fiecare abordarea curentă asupra designului, sub forma elementelor esențiale de design ale ADN-ului respectivei mărci. Škoda Auto și-a etalat astfel viitorul limbaj de design al mărcii, cu denumirea Modern&Solid, sub forma studiului Vision 7S.

Limbajul de design Modern&Solid introdus de Škoda Auto pentru automobilele sale clădește pe valorile Solid, Funcțional și Autentic, pe care marca le aplică pentru design, în concordanță perfectă cu valorile Škoda. Acum, marca își orientează modelele viitoare spre un nou tip de clienți, denumiți "Exploratorii contemporani", care se disting prin curiozitate și caută noi experiențe. Fiind pasionați de sport și de activitățile în aer liber, ei apreciază designul robust, precum și spațiul generos și caracterul funcțional al modelelor Škoda viitoare. Primul reprezentant al conceptului de design Modern&Solid este prototipul Škoda Vision 7S, ce oferă un interior spațios, cu comenzi ergonomice și spațiu pentru până la 7 persoane. Interfața intuitivă HMI (Human Machine Interface) oferă spre alegere modul Drive sau modul Relax. Atrag atenția, de asemenea, materialele sustenabile utilizate la interior, precum și noul design unic al volanului, ce poartă noul înscris Škoda.

Klaus Zellmer, CEO Škoda Auto, a declarat: "Modern&Solid este limbajul nostru de design pe care l-am conceput pentru era mobilității electrice. Am combinat în acest concept elemente tradiționale de design ale mărcii Škoda, cu noi abordări de design, pentru a arăta clar direcția viitorului mărcii. Designul exterior minimalist și funcțional transmite sentimentul de siguranță și forță. Iar caracteristicile aerodinamice excelente optimizează eficiența viitoarelor noastre modele electrice, economisind energie și asigurând autonomii mai mari."

Oliver Stefani, Directorul departamentului de Design al mărcii ŠKODA, a explicat: "Noul nostru limbaj de design Modern&Solid pe care l-am introdus odată cu prototipul Vision 7S reprezintă următorul nivel al modernității. Funcțiile smart și caracterul practic se găsesc în perfect echilibru cu noul design atractiv și cu sustenabilitatea pe care punem mare preț. Orientându-ne chiar și mai mult spre nevoile clienților noștri și făcând uz de toate avantajele oferite de mobilitatea electrică, în completarea spațiului generos, specific automobilelor Škoda, am adăugat la Vision 7S comenzi intuitive, ca de pildă noua interfață HMI și modurile inovatoare Drive și Relax."

Valorile conceptului Modern&Solid

Cele trei valori distinctive de design arată că limbajul Škoda de design viitor este solid, funcțional și autentic, oferind siguranță, confort, funcționalitate avansată și un spațiu generos, ce este vizibil nemijlocit, deja de la exterior. Noul limbaj de design Modern&Solid este susținut și de noul concept de corporate design introdus recent de Škoda.

Design robust, spa****ț****iu generos ș****i materiale sustenabile

Modelele Škoda din era Modern&Solid vor combina un design robust, distinctiv, cu un interior aerisit și linii deosebit de aerodinamice. În partea din față, bine-cunoscuta grilă Škoda de la radiator este înlocuită cu așa-numitul Tech-Deck Face, ce are o formă mai puțin înaltă și mai lată. Lamelele grilei au fost înlocuite cu sticla închisă la culoare, în spatele căreia sunt ascunși senzorii automobilului. Noul înscris înlocuiește emblema pe capota motorului. La interior și exterior au fost folosite materiale sustenabile și durabile, ce sunt parțial realizate din materii prime vegetale. Habitaclul atrage atenția cu designul său modern și minimalist, precum și cu senzația de protecție pe care o generează. Suprafețele interactive inteligente și iluminarea inteligentă generează o ambianță inedită la interior. Sistemul HMI cu operare facilă și intuitivă simplifică și mai mult utilizarea autoturismului. Camera video de la bord ajută părinții să țină în permanență sub observație copiii așezați pe locurile din spate.

Škoda Vision 7S este primul model ce etalează noul limbaj de design Modern&Solid

Prototipul Modern&Solid este un SUV 100% electric, ce oferă spațiu generos pentru 7 persoane, precum și un scaun inovator pentru copii, instalat cu spatele spre direcția de mers a autoturismului, pe consola centrală a celui de-al doilea rând de scaune. Automobilul dispune, de asemenea, de numeroase noi soluţii Simply Clever, precum și de o baterie de 89 kWh, ce permite autonomii de peste 600 de kilometri conform normelor ciclului WLTP. Designul frontal este marcat de așa-numitul Tech-Deck Face și de farurile suple, dispuse pe două rânduri orizontale. Acestea extind designul farurilor cu "patru ochi", desenând forma literei T, ce este reflectată și de blocurile optice din spate. Pentru capota motorului, care, asemeni capotei portbagajului, atrage atenția cu designul său pronunțat sculptural, designerii au înlocuit sigla Škoda cu înscrisul "Škoda". Văzută din profil, linia Tornado ridicată și "umerii" musculoși separă partea superioară cu geamuri a caroseriei, de partea sa inferioară, robustă, la care atrag atenția și pasajele mari și angulare ale roților. Linia coborâtă și aerodinamică a plafonului coboară lin spre spate, încheindu-se cu un eleron sculptural. Interiorul este dominat de materiale sustenabile și durabile. Se face remarcat, de asemenea, noul volan cu două spițe și cu înscrisul Škoda așezat în poziție centrală, precum și ecranul central de infotainment, de 14,6 inchi. Când persona a de la volan comută configurația interiorului din modul Drive în modul Relax, ecranul se rotește din poziția verticală, în cea orizontală, iar volanul și panoul de instrumente glisează spre bord. De asemenea, scaunele din față se rotesc spre interior și se lasă pe spate. Controlul automobilului și al funcțiilor de infotainment este simplificat de cele trei ceasuri digitale smart de sub display-ul central și de panourile interactive ale portierelor.