Noua ŠKODA Octavia Facelift

Mladá Boleslav, 14 februarie 2024 - Škoda Auto își actualizează versiunile liftback și break ale modelului său reprezentativ, Octavia. Vândută în peste 7 milioane de unități, Octavia conduce detașat topul de vânzări ale modelelor Škoda. A patra generaţie Octavia a primit acum un look împrospătat, ce include grila Škoda revizuită la radiator și a doua generație a farurilor LED Matrix. Clienții vor beneficia, de asemenea, de un pachet mai amplu de dotări standard, ce include, de pildă, afișajul Digital Display de 10 inchi sau sistemul Climatronic cu reglaje pe 2 zone. De asemenea, Škoda utilizează acum în proporție mai mare materiale sustenabile la interiorul mașinii. Sistemele adiționale de siguranță și asistență sporesc siguranța activă și pasivă, iar noua structură a portofoliului de dotări oferă opțiuni adiționale de personalizare.

›     Exteriorul beneficiază de fine-tuning vizual și de a doua generație a farurilor LED Matrix

›     Pentru interior sunt oferite nouă opțiuni Design Selection, display de 13 inchi pentru sistemul de infotainment și o gamă materiale sustenabile noi; chatbot-ul ChatGPT urmează să fie integrat în dotarea standard a automobilului de la o dată ulterioară

›     4 motoare pe benzină și 2 motoare diesel cu până la 195 kW (265 CP), plus opțiuni mild-hybrid

›     Noile sisteme de asistență și siguranță cresc și mai mult siguranța activă și pasivă

›     Škoda Octavia Sportline și RS ridică vârful sportiv de gamă la un nou nivel

Klaus Zellmer, Președintele Consiliului de Administrație Škoda Auto, a declarat: "Clienții noștri au, în mod justificat, așteptări foarte mari de la Octavia, iar acest facelift ne ridică besteller-ul gamei la următorul nivel! Cu inovații precum sistemul de infotainment cu design complet reînnoit, noile sisteme de siguranță, utilizarea în proporție mai mare a materialelor sustenabile și farurile și mai puternice, Octavia este acum un companion și mai potrivit pentru exploratorii din cotidian. Sunt convins că noua Octavia va surprinde plăcut și va încânta șoferii dar și pasagerii, confirmându-și poziția de cel mai popular model din gama noastră."

Martin Jahn, Membru al Consiliului de Administrație Škoda Auto, responsabil pentru Vânzări și Marketing, a declarat: "Octavia este pilonul principal al gamei Škoda. Iar în varianta sa actualizată, Octavia va continua succesul repurtat de cele patru generații moderne, vândute în peste 7,15 milioane de unități. Cu designul său frontal rafinat, noi sisteme de asistență și sisteme de infotainment de ultimă oră, inclusiv, pentru prima dată, ecranul central de 13 inchi, bestseller-ul nostru actualizat dispune de cele mai bune premise pentru a-și menține poziția în topul celor mai de succes modele de automobile din Europa. Sunt sigur că Octavia va continua să impresioneze exploratorii din cotidian, cu caracterul său adaptabil și polivalent, designul atractiv și raportul excelent valoare/preț."

Un nou avânt pentru modelul iconic al mărcii

A patra generație modernă a modelului Octavia intră cu elan nou în faza următoare a ciclului său de viață. Facelift-ul aduce un design actualizat, cu bare de protecție față și spate cu design nou și grila Škoda înnoită la radiator. De asemenea, noi sunt și farurile LED Matrix din generația a doua, blocurile optice spate cu LED revizuite și dotate cu lumini de semnalizare dinamice, precum și mai multe modele de jante din aliaj ușor. Noua structură a gamei de dotări oferă patru linii de echipare: Essence, Selection, Sportline și RS, precum și 9 opțiuni Design Selection pentru interior.

Alături de materialele noi și sustenabile folosite pentru scaune, bord și panourile ușilor, de remarcat este și afișajul Digital Display de 10 inchi ce este inclus acum în dotarea standard a mai multor linii de echipare. A rămas în portofoliul de dotări, de asemenea, afișajul deja cunoscut Virtual Cockpit de 10 inchi, ce a fost introdus în gamă odată cu lansarea celei de-a patra generații Octavia. Display-ul de infotainment de 13 inchi este oferit acum pentru prima dată în gama Octavia și este pus la dispoziție ca dotare opțională. Chatbot-ul ChatGPT pe bază de inteligență artificială va fi integrat ca dotare standard a sistemului Laura de asistență vocală. Completarea sistemului de comandă vocală Laura cu ChatGPT deschide noi posibilități pentru utilizarea comenzilor vocale. Sunt lansate acum pentru Octavia, de asemenea, sistemul Park Assist inteligent și Remote Park Assist. Gama de motorizări este compusă din două motoare pe benzină 1,5 TSI disponibile opțional cu tehnologie mild-hybrid, două motoare 2,0 TSI cu puterea crescută și două motoare diesel. Puterile oferite se încadrează între 85 kW (115 CP) și 195 kW (265 CP).

De asemenea, Škoda Auto a extins portofoliul deja amplu de sisteme de siguranță activă și pasivă. Astfel, noul asistent pentru monitorizarea atenției și oboselii șoferului Attention and Drowsiness Assist face acum uz de o gamă largă de parametri și informații pentru a evalua conduita șoferului. De menționat este și faptul că noua Octavia poate fi echipată cu până la 10 airbag-uri.

Povestea succesului bestseller-ului Škoda

Modelul modern Škoda Octavia este modelul principal al gamei Škoda și a fost favoritul clienților încă de la lansarea sa în urmă cu 27 ani, în 1996. Cele, până în prezent, patru generații ale sale au atras peste 7 milioane de clienții în peste 60 de țări, cu spațiul lor generos, tehnologie modernă, siguranță avansată și un excelent raport valoare/preț. Octavia este, de asemenea, foarte apreciată de presa internațională. De exemplu, a patra generație a fost finalistă la titlul Mașina Europeană a anului în 2021, an în care a câștigat, de asemenea, titlul Mașina Anului în Elveția.

Exteriorul: fine-tuning vizual și faruri cu design avansat

›     Măștile din față și din spate beneficiază de un design nou, la fel ca grila Škoda de la radiator

›     A doua generație a farurilor LED Matrix aduce funcții avansate

›     Emblemele și înscrisurile corespund noului corporate design Škoda, iar gama de jante include noi modele din aliaj ușor

Măștile noi și grila Škoda actualizată conferă facelift-ului Škoda un look nou și proaspăt. A doua generație a farurilor LED Matrix avansate atrag atenția cu noile lor elemente Crystallinium. Cele 36 de elemente Matrix individuale asigură o iluminare și mai bună a carosabilului în comparație cu prima generație, mascând totodată eficient lumina în zona în care se află participanți la trafic ce vin din sens opus, pentru a nu-i incomoda.

Interiorul: Funcții de infotainment îmbunătățite și noi materiale sustenabile

›     Noua structură a portofoliului de dotări oferă 9 opțiuni Design Selection

›     Între dotări se numără afișajul Digital Display de 10 inchi, chatbot-ul ChatGPT bazat pe inteligență artificială și sistemul Cliatronic cu reglaje pe două zone din dotarea standard, precum și afișajul de 13 inchi, disponibil opțional, în premieră pentru Octavia

›     Materiale reciclate și, pentru prima dată pentru Octavia, piele tăbăcită sustenabil

Octavia facelift oferă 9 opțiuni Design Selection pentru interior, care se fac remarcate prin utilizarea sporită a materialelor sustenabile. Pentru prima dată, Octavia este disponibilă cu un display central de infotainment de 13 inch. Porturile USB-C oferă o putere de încărcare de trei ori mai mare, de 45 wați. Sistemul Kessy de acces fără cheie a beneficiat de îmbunătățiri, astfel că mașina poate fi încuiată și descuiată acum și mai facil. Chatbot-ul ChatGPT pe bază de inteligență artificială va fi integrat de la o dată ulterioară ca dotare standard a sistemului Škoda Laura de asistență vocală.

ChatGPT, display-uri noi și o gamă și mai bogată de dotări

Octavia actualizată oferă dotări standard și mai bogate, inclusiv un afișaj central de infotainment de 10 inch, liber poziționat, în combinație cu Digital Display de 10 inch. O altă premieră pentru Octavia este display-ul de 13 inchi, ce este disponibil ca dotare opțională. Chatbot-ul ChatGPT pe bază de inteligență artificială va fi integrat ca dotare standard a sistemului Laura de asistență vocală. Completarea sistemului de comandă vocală Laura cu ChatGPT deschide variate noi posibilități pentru utilizarea comenzilor

Motorizările: patru motoare pe benzină și două motoare diesel, precum și opțiuni mild-hybrid

›     Două motoare pe benzină 1,5 TSI cu tehnologie mild-hybrid opțională și DSG

›     Putere mai mare pentru cele două motoare 2,0 TSI

›     Puteri între 85 kW (115 CP) și 195 kW (265 CP), tracțiune integrală

Škoda Octavia este disponibilă cu o gamă de motorizări avansate, cu patru cilindri, compusă din patru motoare pe benzină și două motoare diesel. Puterea variază între 85 kW (115 CP) pentru cele două variante de intrare în gamă și 195 kW (265 CP) pentru Octavia RS. Motorul 2,0 TSI cu 150 kW (204 CP) urmează să fie lansat ulterior și va fi echipat în dotarea standard cu tracțiune integrală.

Siguranța: noile sisteme de siguranță și asistență asigură o protecție și mai eficientă

›     Optimizări pentru noul sistem de monitorizare a atenției și oboselii șoferului Attention and Drowsiness Assist

›     Park Assist inteligent și Remote Park Assist pentru un plus de confort

›     Până la zece airbag-uri cresc siguranța pasagerilor

Škoda Auto a îmbunătățit și mai mult nivelul de siguranță activă și pasivă al modelului Octavia, odată cu facelift-ul. Noul sistem de monitorizare a atenției și oboselii șoferului Attention and Drowsiness Assist

Park Assist utilizează un algoritm inovator pentru a evalua cu precizie și mai mare comportamentul șoferului. Noua Octavia oferă până la zece airbag-uri, în timp ce sistemele de asistență suplimentare cresc confortul șoferului la un nou nivel.