Škoda Elroq
Škoda a publicat primele imagini cu detalii ale noului său model 100% electric: Škoda Elroq

Škoda a publicat primele imagini cu detalii ale noului său model 100% electric: Škoda Elroq

Škoda Elroq extinde portofoliul de modele electrice al mărcii Škoda, într-o zonă de mare importanță strategică, în segmentul SUV compact

› Primul model Škoda care beneficiază de noul limbaj de design Škoda Modern&Solid › Premiera mondială va avea loc în toamna acestui an

Mladá Boleslav, 24 mai 2024 Škoda Auto a publicat primele imagini oficiale cu detalii ale noului său model Elroq. SUV-ul compact cu propulsie 100% electrică este primul model Škoda din producția de serie ce introduce noul limbaj de design Škoda Modern&Solid. Exteriorul minimalist combină designul robust cu funcționalitatea și autenticitatea, conferind totodată sentimentul liniștitor de siguranță și forță. În toamna anului 2024, premiera mondială a modelului Škoda Elroq va marca începutul noii campanii de modele electrice Škoda, ce include lansarea a 6 modele electrice pe baterie în anii următori.

Oliver Stefani, Directorul departamentului de Design Škoda Auto, a explicat: ”La Škoda, designul reprezintă o componentă importantă a identității de marcă și este unul dintre principalii factorii ai succesului nostru. Dezvoltarea continuă a elementelor noastre vizuale esențiale este o sarcină pe cât de dificilă, pe atât de fascinantă. Din acest motiv, echipa mea și cu mine suntem încântați să prezentăm în avanpremieră detalii ale primului model Škoda care beneficiază de noul limbaj de design Škoda Modern&Solid, inclusiv de așa-numitul Tech-Deck Face și de un look de ansamblu mai robust. Mai mult, acesta este primul model din portofoliul nostru care poartă înscrisul Škoda pe capota frontală, ce se face remarcată, de asemenea, cu liniile sale tăioase. Fără doar și poate, noul nostru Elroq aduce numeroase noutăți în gamă și are toate calitățile necesare pentru a atrage toate privirile.”

Design frontal nou, cu înscrisul Škoda și Tech-Deck Face

Secțiunea frontală a noului Elroq se caracterizează prin farurile subdivizate. Elementul superior mai suplu al farului se extinde cursiv spre aripa mașinii. Înscrisul Škoda este acum etalat pe capota frontală, reflectând identitatea de marcă Škoda. Inovatorul Tech-Deck Face este o reinterpretare modernă inconfundabilă a tradiționalei grile Škoda, dar are proporții mai aplatizate și mai late. La acestea se adaugă jantele sport mari, ce accentuează look-ul robust și farurile LED Matrix cu tehnologie de ultimă oră, creând un look distinctiv pentru noua Škoda Elroq.

Designul inovator întâlnește tehnologia MEB

Elroq va fi al treilea model Škoda construit pe baza platformei modulare electrice MEB a Grupului Volkswagen, alături de Enyaq și Enyaq Coupé. De asemenea, Elroq care este omologul electric al modelului Karoq marchează lansarea noii campanii de mobilitate electrică a producătorului ceh de automobile, care va cuprinde lansarea a șase noi modele de automobile electrice în următorii ani. Noul SUV compact va oferi un interior de dimensiuni generoase și va fi deosebit de practic, după cum suntem deja familiarizați de la modelele gamei Škoda, care sunt toate orientate spre un confort excepțional și spre funcționalitate. Premiera mondială a modelului Škoda Elroq este planificată pentru toamna anului în curs.